Diumenge, 3 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDISCAPACITATEl Govern estatal crearà enguany un centre d’investigació sobre l’autisme i elaborarà...

El Govern estatal crearà enguany un centre d’investigació sobre l’autisme i elaborarà un Llibre Blanc sobre ocupació i discapacitat

Segons ha anunciat el director general de Drets de les Persones amb Discapacitat, Jesús Martín Blanco

campanya 25N diba
jesus martin blanco anuncia un llibre blanc sobre discapacitat i ocupacio
Jesús Martín Blanco // Foto: CERMI

El Govern central va anunciar la setmana passada la creació d’un centre especialitzat en investigació i innovació sobre autisme i l’elaboració d’un Llibre Blanc sobre Ocupació i Discapacitat. Ambdues iniciatives es faran realitat durant aquest any.

Les dues noves les va donar el director general de Drets de les Persones amb Discapacitat del Ministeri de Drets Socials, Jesús Martín Blanco, durant la celebració d’un acte amb motiu del Dia Internacional de la Síndrome d’Asperger, organitzat per Autisme Espanya i celebrat en l’agència de notícies Servimedia.

Pel que fa al llibre, Martín Blanco va explicar que busca oferir “una eina per dibuixar una nova legislació sobre la inclusió laboral de les persones amb discapacitat”, que “pot millorar les taxes d’ocupació i allunyi la precarietat de l’ocupació” d’aquest col·lectiu.

Amb una taxa d’atur de gairebé el 90%, les persones amb Trastorns de l’Espectre Autista (TEA) són un dels grups dins de la discapacitat amb pitjor inserció laboral, tot i que tota aquesta població està discriminada al mercat de treball.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Martín Blanco va apuntar també com la Llei per a la Integració Social dels Minusvàlids (Lismi) de 1982, derogada després pel Reial Decret 1/2013 que estableix el text refós de La Llei General dels Drets de les Persones amb Discapacitat i la seva Inclusió Social a Espanya, va resultar “alliberadora al seu moment” i va permetre grans èxits.

Respecte al nou centre especialitzat en investigació i innovació de l’autisme, el director general de Drets de les persones amb Discapacitat, va explicar que es tracta “d’un projecte innovador i avantguardista” que gestionaran associacions del Tercer Sector i que es finançarà els fons Next Generation. El nou centre s’ubicarà a Madrid, va prosseguir, i s’adjudicarà per “concurrència competitiva” a l’entitat que presenti millor projecte.

Martínez Blanco va apuntar que el centre estarà obert a la col·laboració de les universitats i va destacar que hi treballaran professionals experts en Autisme, que “és la manera adequada perquè el Pla d’Acció de l’Estratègia Nacional a TEA tingui sentit i realment sigui eficaç” .

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content