El Govern destina 75,8M€ a serveis socials, polítiques sociolaborals i d’igualtat a les comarques de Tarragona

La inversió correspon als Contractes Programa 2016-2019

jornada polítiques socials govern comarques tarragona
La jornada va estar presidida pel conseller Chakir El Homrani // Foto: gencat

Durant el període 2016-2019, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha invertit en el finançament dels serveis socials bàsics i altres polítiques sociolaborals i d’igualtat a les comarques tarragonines prop de 76 milions d’euros, amb un fort increment especialment en l’àmbit del personal a les àrees bàsiques. Entre d’altres, s’han destinat 15,3 milions al creixement dels serveis d’atenció domiciliària (SAD), 18,3 milions a la prevenció del risc social en l’àmbit de la família i la infància o més de 3,3 milions a l’impuls de les polítiques d’igualtat. 

Així mateix, s’han invertit més d’1 milió d’euros a reforçar les polítiques d’inserció laboral, 3,5 milions a l’estructuració, avenç i consolidació de les polítiques municipals de joventut i 0,6 milions d’euros a l’enfortiment del suport a les famílies amb la posada en marxa de serveis com el SOAF (Servei d’Orientació i Acompanyament de les Famílies).   

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Al conjunt de Catalunya el Departament ha destinat al finançament del Contracte Programa 2016-2019 uns 920 milions d’euros, 94 milions més del que inicialment s’havia previst.

Aquestes dades es van posar de manifest ahir durant la presència del conseller Chakir El Homrani en una jornada adreçada als ajuntaments i ens supramunicipals de les comarques de Tarragona per explicar què és i com funciona el Contracte Programa, així com les principals polítiques que desenvolupa el Departament.

BANER_300X250

El contracte programa, que té caràcter quadriennal, és la principal eina de cooperació del Departament amb els ens locals i fixa la seva aportació econòmica per al finançament dels serveis socials, els programes sociolaborals i les polítiques d’igualtat que es realitzen als ajuntaments i consells comarcals. “Per nosaltres, la clau d’aquesta eina és la capacitat per adaptar-se entorn als reptes que tenim com ara aconseguir que els serveis socials tinguin una perspectiva universal, la vinculació amb el món del treball –no hi ha millor política social que el treball de qualitat–, o l’envelliment”, va dir el conseller.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*