Diumenge, 14 agost 2022
Diumenge, 14 agost 2022
IniciEducació InclusivaEl Govern destina 24,9M€ al servei de monitoratge per a l’alumnat amb...

El Govern destina 24,9M€ al servei de monitoratge per a l’alumnat amb necessitats educatives associades a l’autonomia i la conducta

També inclou el servei per donar suport a l’alumnat amb necessitats especials en l’àmbit de la salut

monitoratge alumnes nee formacio professional
Alumnes de FP amb necessitats educatives especials // Foto: Plena Inclusión

El Govern ha autoritzat el Departament d’Educació a contractar el servei de monitoratge per donar suport a l’alumnat amb necessitats educatives especials associades a l’autonomia personal i a la regulació de la conducta que cursa l’etapa educativa obligatòria i segon cicle d’educació infantil als centres públics de Catalunya, així com el servei per atendre l’alumnat amb necessitats especials en l’àmbit de la salut, per al curs 2022-2023, per un import total de 24.999.471 euros. La figura del monitoratge dona suport a l’educació inclusiva i és una valuosa ajuda a l’aula per als docents per tal d’aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat del grup-classe.

Les funcions del monitoratge són, doncs, atendre l’alumnat que té necessitats educatives especials greus que requereixen un suport específic en relació amb els següents àmbits: la cura i la higiene; la mobilitat i els desplaçaments; la regulació de la conducta, i la salut i la seguretat. Aquesta atenció es fa dins de l’aula, en altres espais del centre docent i en les sortides fora de l’escola.

L’aplicació d’aquest suport ha de cercar la màxima participació de l’alumnat en les situacions educatives del centre i de l’aula, i ha d’articular-se amb la resta de mesures i suports d’atenció a l’alumnat, d’acord amb el projecte educatiu del centre.

Les despeses d’aquesta convocatòria seran amb càrrec a pressupostos d’exercicis futurs del Departament d’Educació. Així doncs, el 2022 s’hi destinaran 9.999.788 euros i el 2023, 14.999.682 euros.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content