Campanya d’ASPID per conscienciar els joves de l’Alt Urgell sobre prevenció en accidents de trànsit

Sota el nom “Posar el fre” oferirà diferents xerrades a estudiants d’ESO

ASPID, a banda de treballar per afavorir la qualitat de vida de les persones, especialment aquelles amb discapacitat i/o en situació de vulnerabilitat, també desenvolupa accions de sensibilització i d’educació en valors amb impacte als més joves permet aconseguir canvis importants i duradors en la nostra societat.

Aquest és el cas del projecte “A l’Alt Urgell posem el fre”, un programa de prevenció de l’accidentalitat en el trànsit adreçat als joves de 15 a 18 anys estudiants d’ESO o cicles formatius de la comarca de l’Alt Urgell, que l’entitat acaba de posar en marxa.

BANER_300X250

La proposta té com a objectiu sensibilitzar els joves amb la finalitat que desenvolupin comportaments responsables, adoptin actituds de prudència i prenguin les mesures de seguretat necessàries en conduir un vehicle de motor i en practicar activitats esportives o de lleure que comportin un risc.

La campanya consisteix en diferents sessions de sensibilització i xerrades en centres d’ESO i cicles formatius de la comarca, que comptaran amb testimonis d’ASPID que han  patit alguna experiència personal en aquest sentit, i que a la vegada exposaran quines són les principals causes d’accidentalitat i com es poden evitar.

Les primeres xerrades tindran lloc el 29 d’abril, a l’Institut La Salle i a la Unitat d’Escolarització Compartida i al Programa de Formació i Inserció, i el 2 de maig, a l’Institut La Valira.

Segons dades de la Generalitat de Catalunya, l’any 2017 es van produir un total de 220 accidents mortals i/o greus, en els quals 248 persones van perdre la vida i 1.742 van resultar ferides de gravetat. A la comarca de l'Alt Urgell, hi va haver en aquest període 112 accidents amb un resultat de 3 morts i 16 ferits greus.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*