Dilluns, 4 març 2024
IniciINCLUSIÓ SOCIALEl Govern central reconeix que un 28,8% dels edificis de l’Administració encara...

El Govern central reconeix que un 28,8% dels edificis de l’Administració encara no són totalment accessibles

accessibilitat edificis administració pública
L’accessibilitat universal tenia com a data límit el passat 4 de desembre // Foto: Pixabay

En resposta a una pregunta parlamentària del diputat socialista Miguel Ángel Heredia, el Govern Central ha reconegut que 86 dels 299 edificis amb els que compte la Administració Públics encara no són totalment accessibles.

D’aquesta manera l’Executiu també ha reconegut el seu incompliment de la Llei de la Discapacitat en matèria d’accessibilitat, que posava com a data límit per aconseguir la accessibilitat universal en els edificis el passat 4 de desembre de 2017.

Expressat en xifres concretes, el resulta és que el 28,8% dels immobles de l’Administració no estan adaptats a les persones amb discapacitat. Un percentatge que en metres quadrats suposen que en total, dels 759.060 metres quadrats públics disponibles, 613.037 són totalment accessibles.

Aquests números reflecteixen que en aquest matèria al Govern encara li queda molta feina per fer. Segons la citada Llei, els edificis han de ser accessibles per a tothom, així com les pàgines web o els trens. La única excepció que estableix la llei és que l’accessibilitat es farà “sempre que fos susceptible d’ajusts raonables”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content