Dimecres, 29 juny 2022
Dimecres, 29 juny 2022
IniciDretsEl Govern central està preparant una nova llei que reconeixerà la sordceguesa...

El Govern central està preparant una nova llei que reconeixerà la sordceguesa com a discapacitat única a finals d’any

Segons ha avançat el director general de Drets de les Persones amb Discapacitat del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, Jesús Martín Blanco

preestreena-documental-sorceguesa-5-27-banyoles-barcelona
Les persones amb sordceguesa tenen una discapacitat única // Foto: Multisignes

El director general de Drets de les Persones amb Discapacitat del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, Jesús Martín Blanco, va anunciar dimarts en la presentació del llibre ‘La Sordoceguera y el Implante Coclear’, publicat per la Federació AICE, que el Govern preveu que el reglament que desenvoluparà la Llei 27/2007 per la que es reconeixen les llengües de signes espanyoles i es regulen les mesures de suport a la comunicació oral de les persones sordes, amb discapacitat auditiva i sordcegues vegi la llum a finals d’any, el que suposarà el reconeixement de la sordceguesa com a discapacitat única.

Martín Blanco va explicar que les persones que presenten deficiències auditives i visuals alhora es troben amb problemes específics a l’hora d’accedir a la comunicació i la informació, diferents dels que puguin tenir les persones amb discapacitat auditiva o amb discapacitat visual. Per això la necessitat que la sordceguesa es concebi com una discapacitat particular i diferent, amb les seves pròpies característiques.

banner newsletter oferta 50%

Paral·lelament, el màxim representant del govern en l’àmbit de les persones amb discapacitat, va avançar que el seu departament també treballa en l’elaboració d’una enquesta sobre la demografia de les persones sordcegues, les seves expectatives i necessitats, tal i com establia la pròpia Llei 27/2007. “Necessitem una fotografia sobre les persones amb sordceguesa”, va admetre, perquè actualment, “manquem dades i informació sobre les persones afectades i la seva situació real a Espanya”.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content