Dilluns, 22 abril 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ LABORALEl Govern central eleva del 7 al 10% la reserva d’ocupació pública...

El Govern central eleva del 7 al 10% la reserva d’ocupació pública per a persones amb discapacitat

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, confirma que aquesta mesura estarà a la nova Llei de Funció Pública que s’aprobarà la propera setmana

reserva ocupació pública persones amb discapacitat
María Jesús Montero, ministra d’Hisenda i Funció Pública // Foto: Jorge Villa

La ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, va confirmar aquest dimecres que el Govern incrementarà del 7% actual fins al 10% el nombre de places reservades per a persones amb discapacitat a les futures ofertes d’ocupació pública.

En una trobada amb universitaris i joves professionals amb discapacitat la seu de ‘Por Talent Digital’ de Fundació ONCE, Montero va presentar les ajudes per a la preparació d’oposicions dirigides al col·lectiu i va anunciar que el Consell de Ministres aprovarà a segona volta l’avantprojecte de la Llei de funció pública, que recull aquesta mesura destinada a millorar l’accés de les persones amb discapacitat a l’ocupació pública.

Montero, a més, va confirmar que el text inclou també la creació en cadascun dels departaments ministerials d’una unitat d’inclusió del personal amb discapacitat, ambdues mesures que eren reclamades pel Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi).

“Hem anat aprenent al llarg de tota la nostra història democràtica com cal posar-se les ulleres violetes per tenir clar com impacten les polítiques públiques a la igualtat de gènere. Ara, hem d’aprendre també a posar-nos les ulleres de la discapacitat perquè, en qualsevol actuació del Govern, tinguem una mirada que ens permeti apropar-nos a com i de quina manera impacta sobre el sector de la discapacitat”, va declarar Montero davant del president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, i el president del Cermi, Luis Cayo Pérez Bueno.

La titular d’Hisenda va assegurar que la Llei de Funció Pública tracta de modernitzar les administracions públiques perquè tinguin “la capacitat” d’adaptar-se als “reptes del futur”, alguns en un termini “molt immediat” com els referits a la discapacitat .

En aquest sentit, va reconèixer les dificultats a què s’enfronta el col·lectiu de cara a accedir a l’ocupació pública, sobretot les que pateixen alguna discapacitat intel·lectual, i va defensar adoptar les mesures necessàries perquè aquestes persones tinguin la possibilitat de plantejar-se preparar-se una oposició , ja no només a les categories C o B de l’administració, “sinó també al grup de tècnics superiors qualificats, on tant de bo s’hi incorporin moltes persones amb discapacitat”.

Finalment, Montero va posar en valor l’esforç del Govern per intentar garantir l’accés de les persones amb discapacitat a l’ocupació pública, i va recordar que es van convocar fins a 2.080 places a les oposicions convocades entre el 2019 i el 2021.

Contingut de la Llei

Més enllà del que avança Montero, el contingut de la norma, al qual ha tingut accés Servimedia, estableix que es mantindrà que “almenys” el 2% de les places ofertes siguin cobertes per persones que acreditin discapacitat intel·lectual i la resta per a persones que acreditin “qualsevol altre tipus de discapacitat”.

La reserva es farà sobre el nombre total de les places incloses a la respectiva oferta d’ocupació pública, “es poden concentrar les places reservades per a persones amb discapacitat en aquelles convocatòries que es refereixin a cossos, escales o categories que s’adaptin millor a les seves capacitats i competències”.

D’altra banda, sobre les unitats d’inclusió, que es desenvolupen a la disposició addicional novena de l’avantprojecte, els correspondrà prestar a l’òrgan directiu de què depenguin el “suport administratiu especialitzat que necessiti en matèria d’inclusió del personal amb discapacitat” i assegurar les “mesures d’adaptació de lloc de treball” recollides també la norma.

A més, hauran de vetllar per la “plena incorporació i desenvolupament professional del personal esmentat en el seu àmbit laboral, el seguiment i l’avaluació de les mesures a favor de les persones amb discapacitat en les ofertes d’ocupació pública, així com l’elaboració d’estadístiques relatives a la efectiva ocupació de places en el seu àmbit corresponent”.

Aquestes unitats s’integraran “en l’estructura orgànica de cada departament ministerial i quedaran adscrites a la Subsecretaria a través d’algun dels seus òrgans directius dependents, d’acord amb el que disposi el Reial decret pel qual es desenvolupa l’estructura orgànica bàsica del departament ministerial”.

El sector ho celebra

Després de conèixer tots aquests detalls, el president de la Fundació ONCE, Miguel Carballeda, va celebrar, sobretot, la iniciativa de reservar el 2% de l’ocupació pública per a les persones amb discapacitat intel·lectual, que “són els que pitjor en tenen”.

“T’asseguro que és un gran pas”, va declarar Carballeda davant de la ministra. “Ho sé jo que tinc un fill de 25 anys que té síndrome de Down, ministra, i jo no sé si hi podrà treballar. Sé que hi té dret, sé que té il·lusió, sé que el seu pare farà tot el possible. Però ha de trobar una oportunitat a l’ocupació privada oa l’ocupació pública i ens agradaria que algú ens acompanyés”, va declarar.

En aquest sentit, ha apuntat que centres com la seu de ‘Per Talent Digital’ de Fundació ONCE són una “gran” eina per donar “les millors oportunitats” als que “pitjor ho tenen”.

En la mateixa línia va ser el president del Cermi, Luis Cayo Pérez Bueno, que va aplaudir que el sector de la discapacitat guanyi tres punts a l’accés a places d’ocupació pública. Tot i això, ha advertit que “no basten només les quotes” i ha demanat al Ministeri d’Hisenda garantir que es cobreixen el 100% de les places reservades, en contrast amb el 56% actual.

“Les notes de tall i els processos són plenament inclusius, i les persones amb discapacitat se senten amb suports, però ho hem de resoldre. És un fracàs que es convoquin tantes places en processos que són llargs i que us porten molta tasca i molta feina a la pròpia Administració, i que després donin com a resultat places desertes. Això crec que és una manca d’èxit col·lectiu”, va afirmar.

Conduït pel director general de Servimedia, José Manuel González Huesa, l’esdeveniment es va desenvolupar a la seu de ‘Por Talento Digital’, el centre formatiu de Fundació ONCE, i va tenir com a referència la presència de treballadors amb discapacitat al sector públic. En aquest sentit, les dades de l’INE del 2021 assenyalen que el 24% dels assalariats amb discapacitat treballen en aquest sector, fet que suposa més de 125.000 persones, un percentatge lleugerament superior (23%) al de la resta de la població.

A més, les xifres indiquen que la seva presència s’ha incrementat en els darrers anys, amb 35.000 noves incorporacions des del 2014, un augment del 40% davant el 15% registrat a la població sense discapacitat. En el cas de les persones amb discapacitat, el perfil es correspon amb una dona (56%) d’entre 45 i 64 anys (93%) i amb una discapacitat associada a la mobilitat i l’audició. La jornada també va abordar la convocatòria d’ajuts per promoure l’accés a l’ocupació pública de les persones amb discapacitat.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content