Diumenge, 24 octubre 2021
IniciOpinióEl feminisme honest

El feminisme honest

M’han demanat si podia escriure un article on reflexionar sobre què carai estem fent per superar el masclisme en totes les seves formes i manifestacions. Tinc el convenciment que el masclisme limita, condiciona i destorba el progrés adequat d’una societat. Fabrica més debilitat creant més incertesa.

Tard o d’hora ens hem de treure la caputxa indiferent que portem. El feminisme i la indiferència no són compatibles i totes dues coses juntes causen els anomenats estereotips. Per tant és imprescindible, quan abans millor, deslligar-nos del materialisme i començar a viure en humilitat, empatia i coresponsabilitat.

Només el feminisme és autèntic quan li acompanya les paraules igualtat, fraternitat, justícia social i drets humans. Potser tenen raó aquells que creuen que la revolució més important que pot fer una persona no és cap en fora sinó al seu cor. A la seva vida de cada dia.

El feminisme ens convida a viure d’una manera més propera a la realitat quotidiana de les persones. A fer-ho tot imitant la valentia de les dones que han estat agredides a mans d’un homes i les quals no podem oblidar. Hem resigno a normalitzar la violència de gènere. Aquesta normalitat que manifestem quan home pega, insulta i humilla a una dona és el principal handicap. 

Sabem que no és un camí fàcil. Què cal molta paciència, empatia i grans dosis de responsabilitat individual. Estic segur que el feminisme, molt aviat esdevindrà, en paraules de,  Simone de Beauvoir, “una forma de viure individualment i de lluitar col·lectivament”.

Àlvaro Solà

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Àlvaro Solà
Jove tarragoní actiu amb ganes de canviar el món

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES