El Departament de Salut contracta més de 1.100 nous professionals especialistes en salut mental

Significa un 28% més respecte al juliol de 2016

 salut contracta professionals salut mental
La joventut és una de les prioritats en el pla de salut mental i addiccions // Foto: Wikimèdia Commons

El Departament de Salut ha contractat, fins al juliol de 2018, més de 1.100 nous professionals especialistes en salut mental principalment arran de l’impuls del model d’atenció comunitària, en la línia de les polítiques internacionals. La xifra implica un augment de professionals d’un 28% respecte el juliol de 2016.

Les noves incorporacions inclouen, majoritàriament, psicòlegs clínics; psiquiatres i infermeres especialistes en salut mental; treballadors socials; educadors socials, i terapeutes ocupacionals, principalment en els serveis comunitaris de tot Catalunya. A més, d’entre els 1.100 nous professionals, 244 s’han destinat a l’atenció a la salut mental d’infants i joves.

BANER_300X250

A Catalunya, els trastorns mentals es troben entre les primeres malalties cròniques que declara patir la població i que afecten greument la seva qualitat de vida. Segons l’Enquesta de salut de Catalunya, l’ESCA 2017, el 6,2% de la població major de 14 anys presenta risc de patir ansietat o depressió. A més, s’observen diferències rellevants per classe social i gènere. Així, les persones de classe baixa tenen major probabilitat de patir ansietat o depressió, especialment les dones. En la població d’entre 4 a 14 anys, el 5,1% té probabilitat de patir un problema de salut mental.

L’atenció a la salut mental i les addicions són una prioritat per al Departament de Salut, i així es recull a les Estratègies de salut mental i addiccions 2017-2020. Aquesta estratègia va acompanyada de l’increment pressupostari més gran de la història en l’àrea de salut mental, amb una inversió addicional de 70 milions l’any 2017, a banda dels 2,6 M€ del Pla estratègic de recerca i innovació en salut per a projectes de recerca en salut mental.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*