Dilluns, 4 març 2024
IniciDEPENDÈNCIAEl conseller de Drets Socials inaugura tres serveis residencials per a...

El conseller de Drets Socials inaugura tres serveis residencials per a gent gran i persones amb discapacitat al Baix Camp, el Priorat i el Montsià

Carles Campuzano es va desplaçar durant tota la jornada d'ahir a les localitats de Selva del Camp, Falset i Amposta

drets socials nous serveis residencials al priorat
El conseller Carles Campuzano a la inauguració de la residència de Falset // Foto: gencat

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, va assistir ahir al matí a la inauguració de dos serveis residencials al Baix Camp i el Priorat, acompanyat de la directora dels serveis territorials del Departament a Tarragona, Mònica Alabart. Ja per la tarda, es va desplaçar a Amposta per inaugurar el projecte de remodelació del servei de teràpia ocupacional i llar residència l’Àngel, d’APASA.

A la Selva del Camp, el conseller va inaugurar l’ampliació de la residència i centre de dia per a gent gran el Vilar, de titularitat municipal. Actualment, 33 places residencials i les 20 d’atenció diürna reben finançament de Drets Socials, amb una inversió per a 2023 de més d’1.030.000 euros per part del Departament. Amb les obres d’ampliació, que han suposat la construcció d’una segona planta, s’incorporaran una trentena de places residencials.

El conseller va valorar la importància d’una residència d’aquestes característiques a la Selva del Camp: “En les polítiques socials del s. XXI hi ha el dret a envellir a casa i això també passa per que els veïns de la Selva del Camp puguin envellir a la residència o al centre de dia del poble i no hagin d’anar a una ciutat més gran, encara que sigui propera”. Durant la inauguració, Campuzano va recordar l’infrafinançament en matèria de dependència per part de l’Estat espanyol i el repte que suposa “l’inici de la jubilació de la generació baby boom, la generació més gran de catalans i catalanes que mai ha existit”.

Posteriorment Campuzano va visitar Falset per participar en l’acte d’inauguració de la residència Montsant, per a persones amb discapacitat intel·lectual.

El nou equipament s’ha construït en un terreny propietat de l’Associació sense ànim de lucre Montsant. Aquesta entitat treballa des de fa prop de tres dècades amb el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual del Priorat. La construcció i gestió de la residència l’ha assumit la Fundació ASTRES.

Campuzano va explicar que les 16 places d’aquesta residència reben finançament públic per part del Departament i que la d’aquesta residència és, també, “la història de l’aliança de molta gent. En el món de les persones amb discapacitat el principal motor sempre han estat les famílies que s’organitzen”. I va afegir que “Les persones han de poder decidir com i on volen viure, amb els suports i les oportunitats que hem de contribuir a generar”.

Ja per la tarda, en la seva visita a Amposta, el conseller va veure les obres que han permès ampliar en 4 les places residencials del servei de teràpia ocupacional i llar residència l’Àngel, d’APASA, que atén persones amb discapacitat intel·lectual. Avui 16 dels 20 llits reben finançament públic.

APASA és una associació formada per familiars de persones amb discapacitat intel·lectual, creada l’any 76 amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu. Per fer-ho possible, l’entitat gestiona diversos serveis com els de teràpia ocupacional, residències, centre d’atenció especialitzada, centre d’educació especial o un club esportiu, entre d’altres.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content