Dilluns, 24 juny 2024
IniciENTITATSDrets Socials es compromet a mantenir i estabilitzar el finançament de la...

Drets Socials es compromet a mantenir i estabilitzar el finançament de la Fundació Nexe i estendre’n el seu model

El Departament reconeix la gran tasca que desenvolupa l’entitat a favor dels infants amb pluridiscapacitat i les seves famílies

finançament nexe fundacio
Infants amb pluridiscapacitat en una sessió d’exploració // Foto: Nexe Fundació

El secretari d’Afers Socials i Famílies, Lluís Torrens i Mèlich, i la directora general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat, Marta Segura i Bonet, han reiterat el compromís del Departament de Drets Socials a mantenir el finançament dels serveis del Centre d’Atenció Especialitzada Infantil de Barcelona i l’Aula d’Atenció Especialitzada del Baix Llobregat que ofereix actualment la Fundació Nexe

Aquesta postura s’ha comunicat en una trobada amb famílies i representants del patronat d’aquesta entitat, que havien manifestat el neguit per la seva continuïtat d’aquests serveis.

Es més, els representants de Drets Socials han assegurat que se li vol donar més estabilitat i, per això, s’estudiarà la incorporació del centre d’atenció especialitzada a la cartera de serveis socials per tal de poder concertar-ne les places.

Des del departament es reconeix la gran tasca que desenvolupa la fundació així com l’especificitat del servei. És per això que Torrens i Segura han traslladat a Nexe la voluntat de crear un model d’atenció als infants amb pluridiscapacitat basat en el que practica la fundació per estendre’l a tot Catalunya, ja que, segons les dades de Salut, aquesta problemàtica afecta prop de 300 infants a tot el país.

Amb aquest objectiu, doncs, es crearan equips de treball conjunts per definir aquest model i abordar altres aspectes que afecten els infants i les seves famílies, com ara, serveis de respir.

L’abordatge d’aquesta tasca per part de la Generalitat es farà de manera interdepartamental, treballant conjuntament amb els departaments d’Educació i Salut i introduïnt elements de l’atenció integrada social, educativa i sanitària.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content