Dilluns, 22 abril 2024
spot_img
IniciDESTACADESEl conseller Chakir El Homrani desbloqueja 251 expedients aturats per l’aplicació de...

El conseller Chakir El Homrani desbloqueja 251 expedients aturats per l’aplicació de l’article 155

guies ecom drets feina discapacitat
La mesura ha desbloquejat un total de 340 milions d’euros // Foto: Fundació MAP

El Govern de la Generalitat està intentant a marxes forçades deixar enrere l’aplicació de l’article 155 i tornar lo abans possible a la normalitat. En aquest sentit el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha desbloquejat 251 expedients que restaven aturats des de la seva aplicació i que afecten a contractes i pròrrogues a prestadors de serveis dels centres del Departament, principalment entitats socials, l’import dels quals suma 340M€.

El conseller Chakir El Homrani ha assegurat que el desbloqueig, l’actualització i la normalització en els pagaments a les entitats socials del país és una prioritat dels primers dies al capdavant de la conselleria. És per això que el conseller ha signat de moment prop de 250 expedients per a la concertació i la gestió en matèria de dependència, infància, persones amb discapacitat, joventut, etc. “Es tracta d’expedients que estaven paralitzats perquè el Govern de Madrid considerava que s’havien de fer contractes nous. Això hagués suposat tràmits que s’haurien allargat entre 6 i 9 mesos”, ha denunciat el conseller.

El Homrani ha destacat que “durant els mesos que les institucions s’han vist intervingudes, el Departament ha treballat de valent per poder donar resposta a proveïdors, però la tensió de crèdit ha comportat endarreriments en el pagament, que en alguns casos ha superat els 120 dies”. El conseller ha lamentat que aquesta ruptura administrativa hagi afectat les entitats, “especialment per les dificultats que han tingut per fer front al pagament del personal”.

El titular de Treball, Afers Socials i Famílies ha denunciat que el total de l’import dels contractes afectats pel 155 al Departament suma 819M€ anuals. El conseller ha detallat que “això no significa que tots aquests pagaments estiguessin bloquejats; això vol dir que aquestes partides estaven afectades i hi havia endarreriments en major o menor mesura en funció de cada expedient administratiu”.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content