Dissabte, 31 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciDestacadesEl Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat renova els...

El Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat renova els seus membre electes

L’Ajuntament de Barcelona dona a conèixer els resultats provisionals de les eleccions

persona votant a les eleccions consell rector IMPD
Durant el 20 dies del període de votació s’han emès un total de 3.784 vots // Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha donat a conèixer avui els resultats provisionals de les eleccions al Consell Rector de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD), que havien de servir per escollir els 10 nou representants escollits per elecció directa d’aquest organisme municipal pels propers quatre anys.

Durant els 20 dies que ha durant el període de votació, de l’1 al 16 de juny en format online i del 17 al 19 en forma presencial, s’han emès un total de 3.784 vots. Cada persona ha pogut votar als candidats representants del seu sector de discapacitat, tot i que en el cas dels votants amb més d’una discapacitat, han tingut dret a emetre més d’un vot, és a dir, un per cada sector de discapacitat que representi. 

banner flyer interpersonas

Es van presentar a aquestes eleccions un total de 14 candidatures.  tant a nivell individual com conjuntes: 4 pel sector de persones amb discapacitat física o orgànica, 2 pel de les persones en situació de trastorn de salut mental, 4 pel de discapacitat intel·lectual, 2 pel d’auditiva i 2 més pel de visual. Els membres seleccionats per a representar a cada col·lectiu han estat els següents, conjuntament amb el seu programa electoral:

Sector de persones amb discapacitat física o orgànica

Sector de persones en situació de trastorn de salut mental

Sector de persones amb discapacitat intel·lectual

Sector de persones amb discapacitat auditiva

Sector de persones amb discapacitat visual

El Consell Rector està format per 20 membres distribuïts en dues parts: 10 representants de l’Ajuntament de Barcelona (govern, grups municipals i responsables executius) i 10 representants de les persones amb discapacitat de la ciutat escollits per elecció directa. Aquestes 10 persones representants del col·lectiu es distribueixen per sectors de discapacitat de manera proporcional a la seva presència a la població, és a dir, 5 places per al sector de persones amb discapacitat física o orgànica, 2 per persones en situació de trastorn de salut mental, i 3 places més dividides entre els sectors de persones amb discapacitat intel·lectual, auditiva i visual.

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat treballa perquè Barcelona sigui una ciutat accessible i inclusiva. Per fer-ho, compta amb les persones amb discapacitat i les entitats que les representen dins dels seus òrgans de govern. El Consell Rector aprova el  pla general i el programa d’actuació de l’IMPD. A més, és un canal a través del qual les persones amb discapacitat poden incidir en la presa de decisions polítiques, mitjançant els i les seves representants.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES