Dijous, 13 juny 2024
IniciDRETSEl Consell de Ministres aprovarà dimarts la prohibició de l’acomiadament per discapacitat...

El Consell de Ministres aprovarà dimarts la prohibició de l’acomiadament per discapacitat sobrevinguda

La vicepresidenta segona del Govern, ministra de Treball i coordinadora general de Sumar, Yolanda Díaz, va anunciar aquest divendres que dimarts portarà al Consell de Ministres la prohibició de l'acomiadament automàtic com a primera opció per discapacitat sobrevinguda.

aprovació consell de ministre prohibició acomiadament discapacitat sobrevinguda
Yolanda Díaz en un míting amb la senyera de Palestina // Foto: Sumar

Aquest anunci de la prohibició de l’acomiadament automàtic com a primera opció per discapacitat sobrevinguda de la vicepresidenta segona, es va produir en el seu primer míting de la precampanya de les eleccions europees, a Jerez de la Frontera (Cadis), en què, després de presumir d’altres iniciatives recents dels ministres de Sumar com la fi del copagament sanitari i la carta del titular de Drets Socials, Pablo Bustinduy, a les empreses espanyoles que operen a Israel, va llançar l’anunci, avisant que ella no és de la gent que “anuncia coses en campanya que després no compleix”.

“Dimarts portem al Consell de Ministres per primera vegada la reforma de l’acomiadament de les persones amb discapacitat a Espanya”, va avançar, sense entrar en més detalls i passant a presumir com altres vegades que la seva reforma laboral ha estat la primera en 42 anys que ha “guanyat drets per a la gent treballadora”.

Quan es va aprovar la reforma de l’article 49 de la Constitució per substituir el terme ‘disminuïts’ per ‘persones amb discapacitat’ i per reforçar la protecció dels drets d’aquesta part de la ciutadania, Díaz va anunciar que es duria a terme una reforma de l’Estatut dels Treballadors per evitar que la norma sigui l’acomiadament quan hi ha una situació de discapacitat sobrevinguda en un treballador i que es prioritzin adaptacions del lloc o el pas a altres funcions si l’empleat així ho desitja.

PUBLICITAT

Aquesta era una vella demanda del Comitè Espanyol de Persones amb Discapacitat (Cermi), que ja va valorar positivament la iniciativa quan la ministra de Treball la va anunciar. Durant el mes de març passat, la proposta va ser sotmesa a un procés d’audiència pública per demanar aportacions.

Abans de l’anunci, Díaz havia instat els seus oients a mobilitzar-se el 9 de juny, perquè segons va dir es juga “el futur de la democràcia, dels treballadors, de les dones, de les persones Lgtbi, i això no és cap broma”. També va dir que es juga que la Unió Europea tingui un projecte autònom i “no subordinat als Estats Units” i que “deixa que matin diàriament els nens a Palestina”.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content