El Congrés dona llum verda a la “X solidària” de la tributació a Hisenda per empreses a partir del 2019

Podran destinar el 0,7% a causes solidàries a través de l’Impost de Societats

x solidària empreses impost societats
A partir d’ara les empreses també podran marcar la X solidària // Foto: Arxiu

A partir de l’any 2019 les empreses podran destinar el 0,7% de la seva tributació a Hisenda a través de l’Impost de Societats a activitats d’interès general considerades d’interès social. segons les mesures recollides en els Pressupostos Generals de l’Estat 2018, publicats en el BOE el passat 3 de juliol.

Fins ara només les persones físiques podíen fer aquesta aportació marcant la casella 106 en l’IRPF. En l’actualitat són quasi 11 milions de ciutadans els que marquen aquesta opció en el nostre país.

banner_dental

Aquesta mesura ajudarà a millorar les actuacions a favor de la inclusió social i a arribar a més de 7 milions de persones en situació de vulnerabilitat. Segons els càlculs de l’Agència Tributària, les empreses podran destinar unos 210 milions d’euros, tenint en compte que la quota íntegra de 2015, última disponible, va pujar a 30.609 milions d’euros.

Un  cop aprovada aquesta iniciativa pel Congrés dels Diputats, ara és necessari que s’abordi un reglament a través d’un Reial Decret. Des del Consejo Español para la Defensa de las personas con Discapacidad y/o Dependencia (CEDDD) ha aplaudit aquesta notícia i a la vegada considera interessant impulsar accions de sensibilització perquè les empreses marquin aquesta nova casella i contribueixin a la sostenibilitat econòmica de l’acció social del país.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*