Dissabte, 24 setembre 2022
Dissabte, 24 setembre 2022
IniciAccessibilitat UniversalEl Congrés aprovarà demà la reforma de la Llei General de la...

El Congrés aprovarà demà la reforma de la Llei General de la Discapacitat per regular l’accessibilitat cognitiva

En una iniciativa promoguda pel Comitè Espanyol de Representants de les Persones amb Discapacitat

senyals accessibilitat cognitiva
La normativa també ens dirà com han de ser les senyals // Foto: Plena Inclusión

La Comissió de Drets Socials i Polítiques Integrals de Discapacitat del Congrés dels Diputats aprovarà aquest dimarts la reforma de la Llei General de Drets de les Persones amb Discapacitat i de la seva Inclusió Social per regular l’accessibilitat cognitiva, dimensió de l’accessibilitat universal que fins i tot ara no tenia reconeixement legal a Espanya.

Promoguda pel Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), aquesta reforma va ser presa en consideració fa mesos pel Senat amb un complet consens polític, des d’on va passar al Congrés, per continuar la seva tramitació parlamentària.

La modificació normativa definirà l’accessibilitat cognitiva, dins del marc general d’accessibilitat universal; establirà els àmbits, condicions i terminis en què serà exigible; crearà el Centre de Referència Estatal d’Accessibilitat Cognitiva; inclourà aquesta nova dimensió al Pla Nacional d’Accessibilitat i habilitarà el Govern d’Espanya per abordar diferents desenvolupaments reglamentaris en la matèria, entre d’altres qüestions.

En el dia a dia, aquestes normes ens diran quins documents han d’estar en lectura fàcil i com es fa la lectura fàcil amb qualitat; com han de ser els senyals dels carrers i els edificis perquè no ens perdem; o com mesurar que una pàgina web o una aplicació del mòbil són fàcils d’entendre.

Tot això ajudaria totes les persones, però de manera especial les persones amb dificultats de comprensió com les persones amb discapacitat intel·lectual, autisme o paràlisi cerebral.

Després de l’aprovació de la Comissió, la iniciativa serà enviada directament al Senat, on continuarà amb el tràmit de segona lectura.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content