Dilluns, 24 juny 2024
IniciDESTACADESEl COCARMI reclama al president Quim Torra un Pacte per la Discapacitat...

El COCARMI reclama al president Quim Torra un Pacte per la Discapacitat a Catalunya

cocarmi quim torra pacte social discapacitat
La trobada va tenir lloc dimarts al Palau de la Generalitat // Foto: COCARMI

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal moviment de defensa dels drets del col·lectiu a Catalunya, va demanar dimarts en una reunió al president de la Generalitat, Quim Torra que el Govern treballi per aconseguir un Pacte per a la discapacitat a Catalunya, que reflecteixi “un compromís de país per la plena inclusió de les persones amb discapacitat a Catalunya”, segons paraules del president del comitè, Antonio Guillén.

Guillén va aprofitar aquesta trobada amb Torra per assegurar que aquest pacte ha de ser “un acord social, consensuat i signat pels principals agents institucionals, socials i econòmics del país”. Per al COCARMI, el Pacte ha d’impulsar accions integrals que tinguin en compte el col·lectiu i ha de contribuir a apoderar les persones amb discapacitat i afavorir la seva participació i decisió en tots els camps de la nostra societat.

Com ja va fer amb la reunió que va tenir fa uns mesos amb el president del Parlament, Roger Torrent, el COCARMI va reiterar també a Torra la necessitat de reprendre el més aviat possible les reunions del Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT) perquè sigui un veritable òrgan consultiu en polítiques de discapacitat.

D’altra banda, en la trobada es va demanar que, coincidint amb els actuals moments de recuperació econòmica, es torni als nivells d’inversió social del 2010 i es recuperin les partides pressupostàries adreçades a persones amb discapacitat en els camps laboral, educatiu, sanitari i d’atenció social i que van patir greus retallades durant la crisi. “Aquestes retallades van posar en risc la qualitat dels serveis i van frenar l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat”, va apuntar ahir la vicepresidenta del COCARMI, Rosa Cadenas.

Cal, a més, avançar i adaptar a les noves necessitats del col·lectiu l’actual model de concertació social i donar estabilitat a les entitats del sector, que són les que majoritàriament ofereixen aquests serveis assistencials. Només a partir de l’estabilitat s’aconseguirà millorar la qualitat de l’atenció i, en definitiva, millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. Revisar i actualitzar la cartera de serveis socials i crear noves places d’atenció diürna i residencial van ser altres reivindicacions posades ahir sobre la taula.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content