Dimarts, 6 juny 2023
Dimarts, 6 juny 2023
IniciDiscapacitatEl COCARMI demana a Drets Socials millorar el finançament de les entitats...

El COCARMI demana a Drets Socials millorar el finançament de les entitats vinculades al moviment associatiu de la discapacitat

En una trobada celebrada aquest migdia per presentar al Departament el nou Comitè Executiu

reunio reivindicacio finançament moviment associatiu discapacitat
Membres del nou Comitè Executiu amb la consellera Violant Cervera // Foto: COCARMI

El nou Comitè Executiu del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) s’ha presentat aquest migdia al Departament de Drets Socials, en una reunió amb la consellera Violant Cervera que ha servit per reclamar-li que es millori en línies generals el finançament de les entitats vinculades al moviment associatiu de la discapacitat.

En la trobada s’ha posat de relleu la reducció dels imports atorgats en subvencions com la COSPE i l’IRPF, afectant sobretot a les entitats federatives. “L’enfortiment del nostre moviment associatiu, tant de les entitats de base com de les federacions, ha de ser un valor a protegir per part del Departament de Drets Socials. Cal finançar les estructures de les entitats per poder continuar desenvolupant la nostra funció de representació i interlocució davant l’Administració, alhora que atenem a les persones amb discapacitat i/o amb problemes de salut mental i les seves famílies”, ha afirmat la presidenta del COCARMI, Mercè Batlle.

anunci guies d'arrel

La trobada també ha servit per recordar a la consellera que continua pendent la convocatòria per finançar els sobrecostos derivats de la Covid19 dels serveis finançats a través de subvencions, així com també els que es van produir durant els primers mesos de pandèmia de 2020, quan es van haver d’adequar els espais i els preus dels equips de protecció van ser molt elevats per l’alta demanda internacional.

Decret d’Accessibilitat

Una altra reclamació feta durant la reunió, i habitual en les darreres trobades amb representants del govern català, és la relativa a l’endarreriment en l’aprovació del Decret d’Accessibilitat. Aquest és imprescindible per desenvolupar la Llei d’Accessibilitat, una llei que en el seu dia va ser molt ambiciosa i que reconeixia, per primer cop, les barreres d’accessibilitat a la comunicació, a més de l’eliminació de barreres arquitectòniques. Aquest Decret s’hauria d’haver aprovat fa sis anys, per la qual cosa “volem saber en quin estat es troba i quin és el calendari per la seva aprovació. L’accessibilitat és un requisit imprescindible per poder exercir els nostres drets en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania, i ja no podem esperar més”, ha dit el vicepresident del COCARMI, Albert Carbonell.

Els representants de la principal plataforma del moviment associatiu a Catalunya, han recordat també a Violant Cervera la importància de restablir la normalitat en l’activitat del Consell de la Discapacitat de Catalunya (Codiscat), que ha estat molt desigual i irregular aquests últims anys. En aquest sentit, el secretari general del comitè, David Bernardo, ha afirmat que “s’ha de revisar la seva composició i crear un òrgan permanent que permeti fer-ne el seguiment entre reunions”.

Així mateix s’ha parlat del Pacte Nacional sobre els Drets de les persones amb Discapacitat, del qual es va donar el tret de sortida fa gairebé tres anys (18 de juliol de 2019) i els treballs del qual s’haurien d’haver enllestit al cap de 18 mesos. Des del COCARMI reconeixen que la pandèmia ha afectat al calendari previst, però a la vegada li han fet veure a la consellera la feblesa amb que va néixer el Pacte per la manca d’una estructura tècnica de suport dels diferents espais de participació del mateix (Taula nacional, coordinació, grups de treball). Sobre aquest tema, el vicepresident de la plataforma, Carles Campuzano, ha manifestat que “hem d’afrontar amb urgència els reptes que ens planteja la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. Per això, necessitem tenir definit al més aviat possible el Pacte nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat pel que és imprescindible un clar compromís polític del Govern en l’impuls del Pacte amb els mitjans humans i materials suficients per escometre aquesta tasca”.

Secció patrocinada per
Logo_DINCAT-INTEGRAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content