Dijous, 7 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciESPORT ADAPTATEl Club Natació Barcelona reforça la seva aposta per l’esport adaptat i...

El Club Natació Barcelona reforça la seva aposta per l’esport adaptat i inclusiu durant la temporada 2022-23

Amb la incorporació del tècnic Chus Collado i els esportistes d’èlit Miguel Luque, Marian Polo i Emma Feliu

campanya 25N diba
esportistes CNB esport adaptat
De esquerra a dreta: Chus Collado, Miguel Luque, Emma Feliu i Marian Polo // Foto: CN Barcelona

El Club Natació Barcelona reforça durant la temporada 2022-23 la seva aposta pels esports aquàtics adaptats, amb l’objectiu de convertir-se en el club referència a la ciutat de Barcelona a l’hora de promoure l’esport inclusiu.

Un clar exemple és la incorporació al seu equip tècnic de Chus Collado, ex-nadador paralímpic, que va aconseguir sis medalles en els Jocs de Sydney, Atenes i Pekín, que exercirà d’entrenador de l’equip de natació i serà una peça destacada en l’impuls del waterpolo Ability.

cançons que acaben en fade out

A això se li suma la incorporació també de tres esportistes destacats de la natació adaptada, com son Miguel Luque, Marian Polo i Emma Feliu, que aquesta temporada competiran i defensaran els colors del CN Barcelona. 

També s’han ampliat el número de llicencies federatives d’esportistes de l’equip de natació, passant de les vuit del curs passat, a les més de 20 de l’actual temporada. A part, el club té com a objectiu seguir impulsant el Waterpolo Ability i treballar per a la creació d’una normativa i un sistema de classificacions que permeti establir les bases d’aquesta disciplina, de cara a la seva expansió com a esport adaptat. La piscina de la Nova Escullera va acollir el passat mes de març, el primer partit d’aquesta modalitat celebrat a l’Estat Espanyol entre esportistes del CN Barcelona i el CN Terrassa, un primer pas, per poder avançar cap el reconeixement d’aquest esport.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Projecte de transformació

L’aposta per l’esport adaptat està directament relacionada amb la transformació de les instal·lacions, un procés en el qual es troba immers el CN Barcelona, des de principis d’aquest any. El projecte contempla la remodelació de piscines i l’ampliació de làmines d’aigua, entre les quals es troba la recuperació de la piscina històrica. Les noves piscines, així com la resta de les instal·lacions, estan sent concebudes perquè siguin accessibles per qualsevol persona amb diversitat funcional que vulgui practicar esport.

En aquest sentit, la reforma de la piscina de la Nova Escullera, contempla la remodelació dels fons mòbil, una intervenció que permet disminuir la profunditat de l’aigua evitant la utilització d’escales i facilitant l’aprenentatge de la natació.

Així mateix, les piscines estaran equipades amb cadires adaptades a persones amb mobilitat reduïda. Els nous equipaments permetran al Club disposar de més recursos per a la pràctica de disciplines aquàtiques en general, i també per a les relacionades amb esports adaptats.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content