Dimarts, 26 octubre 2021
IniciInclusió LaboralEl CERMI urgeix a l’aprovació de la norma que incentivi la contractació...

El CERMI urgeix a l’aprovació de la norma que incentivi la contractació laboral de persones amb capacitat intel·lectual límit

Està pendent de l’aprovació d’un reial decret per part del Consell de Ministres

insercio laboral persones capacitat intel·lectual límit
La feina és un dels principals eixos de la inclusió de les persones amb discapacitat // Foto: Escola El Xaloc

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha urgit al Ministeri de Treball i Economia Social a aprovar sense demora la regulació reglamentària, mitjançant un reial decret, del marc d’incentius per a la contractació laboral de persones amb capacitat intel·lectual límit per tal d’afavorir el seu accés a l’ocupació. Es tracta d’una proposta plantejada originàriament pel propi CERMI que porta un retard de quasi 10 anys.

Aquests incentius s’estableixen per a les persones amb capacitat intel·lectual límit que malgrat la seva necessitat de suports no arriben al reconeixement del 33 per cent de grau de discapacitat, quedant excloses de les mesures genèriques de promoció de l’ocupació ordinària destinades a aquest grup social.

El projecte de reial decret, denominat oficialment de mesures d’acció positiva per promoure l’accés a l’ocupació de les persones amb capacitat intel·lectual límit, ja va ser dictaminat pel Consell d’Estat i està a l’espera de l’últim tràmit, l’aprovació per part del Consell de Ministres.

Secció patrocinada per

FECETC color logo

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES