Dimarts, 19 octubre 2021
IniciAccessibilitat UniversalEl CERMI reclamarà un habitatge accessible, assequible i inclusiu per a les...

El CERMI reclamarà un habitatge accessible, assequible i inclusiu per a les persones amb discapacitat

Amb motiu del dia que se celebra a Espanya la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat

subvencions habitatge la meva llar
L’habitatge ha de ser accessible però també assequible // Foto: Ajuntament de Barcelona

El proper dilluns 3 de maig, coincidint amb el Dia en que es celebra a Espanya la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, el Comitè Espanyol de Representants de les Persones amb Discapacitat (CERMI) exigirà el dret d’aquest col·lectiu a un habitatge accessible, assequible i inclusiu, element essencial per a una vida independent i participativa.

Pel CERMI, aquest dret s’ha de garantir mitjançant una legislació i polítiques públiques que facin possible habitatges accessibles, sense barreres i obstacles de cap tipus.

Al mateix temps, aquestes polítiques han de fer possible el seu accés a les persones amb discapacitat perquè no existeixi cap exclusió econòmica per l’adquisició o utilització dels habitatges (compra o lloguer), tenint en compte que aquest col·lectiu són, en general, un terç més pobres que la mitjana de la ciutadania.

Finalment, el CERMI reclamarà en el seu manifest, que l’habitatge sigui inclusiu, evitant les modalitats d’habitatges separades o segregades, i fent una transició real cap a fórmules d’habitatge comunitàries. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES