Dijous, 13 juny 2024
IniciDISCAPACITATEl CERMI reclama una revisió urgent del barem de discapacitat i mesures...

El CERMI reclama una revisió urgent del barem de discapacitat i mesures contra els retards inacceptables

Un any després de la seva implementació és moment d'analitzar en profunditat els resultats obtinguts i proposar les modificacions necessàries per garantir un sistema just i equitatiu

barem de discapacitat
Persona en cadira de rodes esperant la seva valoració de grau de discapacitat // Foto: 123RF/stockasso

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) exigeix una revisió exhaustiva del nou barem per a la valoració del grau de discapacitat, un any després de la seva implementació. Consideren que ha arribat el moment d’analitzar en profunditat els resultats obtinguts i proposar les modificacions necessàries per garantir un sistema just i equitatiu.

A més d’aquesta demanda, el CERMI posa de manifest la seva profunda preocupació per la demora injustificable en les valoracions del grau de discapacitat que es registra en algunes comunitats autònomes. Aquesta situació, que en alguns casos arriba a superar els dos anys d’espera, vulnera els drets de les persones amb discapacitat i les seves famílies, generant angoixa i dificultant l’accés als recursos i suports que els pertoquen per llei.

El CERMI exigeix una actuació urgent per part de les administracions públiques per abordar les deficiències del nou barem i els retards en les valoracions. En concret, demana al Ministeri de Drets Socials:

PUBLICITAT

  • Avaluació del nou barem: Realitzar una avaluació exhaustiva dels resultats obtinguts amb el nou barem per identificar possibles problemes i proposar les modificacions necessàries per garantir un sistema just i equitatiu.
  • Reducció dels retards: Implementar plans de xoc contra els retards en les valoracions del grau de discapacitat, amb l’objectiu d’agilitzar els tràmits i garantir un termini d’espera raonable.
  • Reforç de les estructures de valoració: Ampliar i reforçar les estructures de valoració de la discapacitat a les comunitats autònomes per garantir una atenció adequada a les persones amb discapacitat.
  • Formació del personal: Implementar programes de formació intensiva per al personal implicat en l’aplicació del nou barem i en l’ús de les eines tecnològiques necessàries.

El CERMI subratlla que la garantia dels drets de les persones amb discapacitat passa per un funcionament òptim dels serveis públics encarregats de la valoració de la discapacitat. En aquest sentit, insta les administracions públiques a actuar amb celeritat per corregir els problemes actuals i garantir una avaluació justa i eficient del grau de discapacitat.

Secció patrocinada per 
Logo_DINCAT-INTEGRAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content