Dilluns, 2 octubre 2023
IniciINCLUSIÓ SOCIALEl CERMI reclama continguts audiovisuals accessibles perquè les persones amb discapacitat participin...

El CERMI reclama continguts audiovisuals accessibles perquè les persones amb discapacitat participin en els mitjans de comunicació

El seu president, Luis Cayo Pérez, participa a una jornada organitzada per la Corporació RTVE

continguts accessibles mitjans de comunicacio
Luis Cayo Pérez (esquerra) durant la seva intervenció a la jornada // Foto: CERMI

Luis Cayo Pérez Bueno, president del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha demanat que els continguts audiovisuals siguin accessibles perquè les persones amb discapacitat puguin participar als mitjans de comunicació públics, durant la jornada sobre “Participació de la societat als mitjans de comunicació” organitzada per la Corporació RTVE i el Consell Assessor de RTVE, celebrat a Prado del Rey a Madrid.

ICF23_Baner Financament-300x600

Per a Pérez Bueno, la participació de les persones amb discapacitat als mitjans de comunicació públics necessita complir una sèrie de condicions. El primer és donar resposta a les exigències d’accessibilitat que requereixen els continguts audiovisuals. “Per participar-hi necessitem accedir als continguts. L’accessibilitat és una condició de drets humans” i a continuació ha enumerat una sèrie de mesures que garanteixen aquesta accessibilitat, des de la subtitulació, la interpretació de llengua de signes fins a l’audiodescripció o l’accessibilitat cognitiva.

Així mateix, Perez Bueno ha reflexionat sobre la necessitat de considerar les persones amb discapacitat en les estratègies dels mitjans públics de comunicació com a grup cívic diferenciat. “Els mitjans públics han de transcendir-se i han de donar entrada a una cogovernança ampliada a la societat civil i grups dʻinterès” ha reclamat.

“La participació cal fomentar-la, propiciar-la i promoure-la. Aquí és on CERMI, en la nostra participació al Consell Assessor de RTVE volem posicionar-nos com un agent operador actiu de participació d’aquesta part de la societat, de la diversitat humana que som les persones amb discapacitat” ha expressat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

D’altra banda, ha esmentat una altra condició qualitativa relacionada amb els continguts audiovisuals i ha demanat als mitjans públics de televisió que “hi hagi una presència i un pes social més gran de les persones amb discapacitat homologable al que tenim a la societat” insistint que “no volem un tracte favorable, però no volem que s’accentuïn els estigmes i els estereotips addicionals sobre les persones amb discapacitat” ha confessat.

Per últim, Bueno ha reclamat “el compromís d’incorporar a les plantilles de professionals de la televisió a les persones amb discapacitat, i en la producció de continguts audiovisuals”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content