Dimecres, 10 agost 2022
Dimecres, 10 agost 2022
IniciDiscapacitatEl CERMI reclama a Europa acabar amb la discriminació dels passatgers aeris...

El CERMI reclama a Europa acabar amb la discriminació dels passatgers aeris amb discapacitat

cermi discriminacio passatgers discapacitat
La plataforma vol que es modifiqui el Reglament actual // Foto: Wikipèdia

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), membre de Somos Pacientes, ha convocat els eurodiputats espanyols per fomentar la modificació per part de la Unió Europea dels aspectes discriminatoris del Reglament (CE) n 1107/2006 del Parlament Europeu i del Consell, de 5 de juliol de 2006, sobre els drets de les persones amb discapacitats o mobilitat reduïda en transport aeri.

Com afirma el CERMI, “després de més de 13 anys des de l’entrada en vigor d’aquest Reglament, que és una norma d’aplicació directa en tots els països de la Unió Europea, incloent Espanya, entenem que la reforma d’una provisió que contingui elements discriminatoris que danyin greument els passatgers amb mobilitat reduïda ja no es pot retardar”.

Restricció de drets

En la seva missiva, el Comitè sol·licita als europarlamentaris que incideixin davant la Comissió Europea amb preguntes, iniciatives, audiències, etc., per abordar la modificació d’almenys tres pronòstics que restringeixin els drets de mobilitat dels passatgers amb discapacitat.

En particular, i en primer lloc, s’ha d’assegurar que els passatgers amb discapacitat no poden ser rebutjats en cap cas sobre la base de raons de seguretat a criteri de les companyies aèries. I en segon lloc, que les aerolínies no requereixin que el passatger estigui acompanyat per una altra persona com a condició de poder viatjar, consagrant-se el dret a volar sol sense requisits afegits que danyin la llibertat de desplaçaments per motius associats a la discapacitat.

També es demana que es promogui el canvi del Conveni de Montreal que regula aquestes matèries, de manera que la compensació per danys o pèrdua de productes de suport com cadires de rodes, caminadors, scooters, etc., que són dipositats en la bodega de l’aeronau sigui pel valor real d’aquests elements i que deixin de ser considerats com a equipatge, “amb reparacions ridícules”, molt inferiors al seu valor real.

Així mateix, explica el CERMI, “mentre que aquesta disposició del Reglament no s’aplica de facto a Espanya, també demanem que no hi hagi un període mínim de preavís, en l’actualitat de 48 hores, per a sol·licitar assistència a l’aeroport per a l’embarcament o desembarcament, en el cas d’un passatger amb mobilitat reduïda”.

Com conclou el Comitè, “en els 13 anys de la regulació, els abusos, maltractaments i els incidents negatius per al passatge amb discapacitat han continuat produint-se per les companyies aèries, per la qual cosa és evident que aquesta norma europea és clarament insuficient i necessita ser reformada i millorada amb urgència i ambició, de manera que el dret fonamental a la llibertat de desplaçament no es ressenteixi”.

Font: Somos Pacientes

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content