Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciDRETSEl CERMI presenta al Congrés propostes per reforçar el dret de defensa...

El CERMI presenta al Congrés propostes per reforçar el dret de defensa de les persones amb discapacitat

En un document d’esmenes al Projecte de Llei Orgànica del Dret de Defensa

CERMI vol millorar el dret de defensa de les persones amb discapacitat
La justicía ha de vetllar per la defensa de les persones amb discapacitat // Foto: Plena Inclusión

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha presentat al Congrés dels Diputats una sèrie de propostes per millorar la protecció dels drets de les persones amb discapacitat, com es detalla en un document d’esmenes al Projecte de Llei Orgànica del Dret de Defensa.

La primera esmena del CERMI busca modificar la redacció d’un article del projecte per assegurar que la futura llei tingui en compte tant el gènere com la discapacitat, especialment en la formació dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat en qüestions d’accessibilitat.

El CERMI expressa una preocupació profunda per la manca de progressos en matèria d’accessibilitat als recursos de defensa i justícia per a les persones amb discapacitat. En aquest sentit, la segona esmena pretén garantir l’accessibilitat universal als tribunals i a l’Administració de Justícia per permetre la participació plena i independent de les persones amb discapacitat a la societat.

La tercera esmena proposa una modificació relacionada amb el dret a l’assistència jurídica, advocant per una consideració especial de l’accessibilitat per a les dones i nenes amb discapacitat, independentment dels seus recursos econòmics. A més, suggereixen una nova redacció de l’article sobre el dret a la informació per incloure explícitament l’accessibilitat universal com a part integral del dret a la defensa.

Les esmenes cinquena i sisena es centren en modificar els articles relatius als drets davant dels tribunals i a la protecció del dret de defensa per incorporar el concepte d’accessibilitat universal. En el capítol de garanties i deures de l’assistència jurídica, el CERMI proposa una revisió per incloure el mateix concepte.

A més, el document del CERMI advoca per substituir el terme “més grau de vulnerabilitat” per “en situació de vulnerabilitat” per eliminar una referència a una escala de mesura inexistenta.

Finalment, es proposa una nova disposició final per modificar la Llei d’assistència jurídica gratuïta i reconèixer el dret a aquesta assistència per a les dones i nenes amb discapacitat. Aquest conjunt de propostes respon a les reivindicacions sistemàtiques de les dones amb discapacitat al país i busca garantir una millor protecció dels seus drets davant la llei i l’administració de justícia.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content