El CERMI porta a la fiscalia el cas d’una nena amb discapacitat “discriminada” en un campament d’estiu

Els responsables volien separar-la de la resta de companyes

campament estiu asen
Els campaments fomenten la integració i la convivència dels infants // Foto: Imatge cedida per Federació ASEM

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha presentat un escrit davant la Fiscalia de Madrid perquè obri una investigació amb l’objectiu de dilucidar si els fets relatius al cas de la nena de 11 anys amb discapacitat expulsada d’un campament poden ser constitutius d’una vulneració dels drets fonamentals.

Els pares de la menors van denunciar que els responsables d’un campament d’anglès organitzat per l’empresa Diverbo a Salamanca, els van proposar separar-la de de la resta de nenes de la seva edat per les queixes d’aquestes i els seus pares en relació a la discapacitat de la menor. Finalment els pares van decidir que la seva filla abandonara el campament per posteriorment denunciar els fets.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En el seu escrit, el CERMI subratlla que “la dignitat de la nena es veu afectada en aquest cas per una discriminació injustificada que no té cabuda en l’ordenament i en els valors socials que aquest garanteix”.

També menciona que “es pren una decisió relativa a la nena en el seu perjudici, al intentar separar-la de les seves companyes d’habitació i oferint com a solució al problema compartir habitació amb els monitors o la sortida de la nena del campament”.

BANER_300X250

L’entitat, màxima representant de les persones amb discapacitat a Espanya, assenyala que en aquest cas els vulneren diversos articles tant de la Llei General de drets de les persones amb discapacitat com de la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat, que entén que el tracte “diferenciat a la menor” no es realitza en un principi, sinó que comença “després de la pressió exercida pels pares de la resta de les nenes, basada únicament en la condició que aquesta té de persona amb discapacitat i després de només unes hores d’estança en el campament”.

L’escrit presentat davant de la fiscalia finalment també reitera el dret a la igualtat recollit en l’article 7.4 de la Llei General de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, que suposa que les persones amb discapacitat tinguin els mateixos drets que la resta de la població.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*