Dilluns, 5 desembre 2022
Dilluns, 5 desembre 2022
IniciDretsEl CERMI insta a la Seguretat Social a complir el mandat legal...

El CERMI insta a la Seguretat Social a complir el mandat legal per millorar la pensió de jubilació de les persones amb discapacitat

La Llei 21/2021 de 28 de desembre, donava un termini de sis mesos que ja ha vençut

coeficients reguladors jubilació persones amb discapacitat
Les persones amb discapacitat veuran millorats els coeficients de jubilació // Foto: AMB

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha instat la Secretaria d’Estat de la Seguretat Social a complir ja el mandat legal per millorar la regulació de les pensions de jubilació anticipada de les persones amb discapacitat, ja que han expirat els terminis i no es tenen notícies de cap activitat per part d’aquesta Administració.

anunci guies d'arrel

La Llei 21/2021, de 28 de desembre, de garantia del poder adquisitiu de les pensions i altres mesures de reforç de la sostenibilitat financera i social del sistema públic de pensions, donava a la seva disposició addicional quarta un termini de sis mesos, ja vençut, per millorar el marc regulador de l’accés a la pensió de jubilació de les persones amb discapacitat, i per això el ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions havia d’enviar una proposta de reforma a la Comissió del Pacte de Toledo del Congrés dels Diputats.

La disposició addicional quarta esmentada estipulava que “el Govern remetrà a la Comissió de Seguiment i Avaluació dels Acords del Pacte de Toledo, en el termini de sis mesos, un informe sobre els aspectes relacionats amb la protecció social de les persones amb discapacitat que es recullen a la recomanació 18 del Pacte de Toledo”.

Banner 300x250px EnBucle3

I afegia que “a partir d’aquest informe, i en el termini de tres mesos addicionals, el Govern impulsarà una reforma del marc regulador establert als Reials Decrets 1539/2003, de 5 de desembre, pel qual s’estableixen coeficients reductors de l’edat de jubilació a favor dels treballadors que acrediten un grau important de minusvalidesa i 1851/2009, de 4 de desembre, pel qual es desenvolupa l’article 161 bis de la Llei General de la Seguretat Social quant a l’anticipació de la jubilació dels treballadors amb discapacitat en grau igual o superior al 45 per cent”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content