Divendres, 21 juny 2024
IniciDESTACADESEl CERMI confecciona un informe sobre els continguts de discapacitat i accessibilitat...

El CERMI confecciona un informe sobre els continguts de discapacitat i accessibilitat de la nova Llei pel Dret a l’Habitatge

El CERMI valora de forma negativa i molt crítica la Llei 12/2023, de 24 de maig que es va aprovar la setmana passada

Informe CERMI document llei habitatge
Portada de l’informe sobre ‘Discapacitat i accessibilitat’ // Foto: CERMI

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha elaborat un informe sobre els continguts de discapacitat i accessibilitat recollits en la Llei 12/2023, de 24 de maig, pel dret a l’habitatge, que es va aprovar el passat 25 de maig.

En concret, en aquest document, s’examinen els objectius perseguits per la Llei, les mesures i disposicions relacionades amb l’accessibilitat universal amb impacte en els drets de les persones amb discapacitat i, alhora, la mateixa entitat ofereix una valoració general de la Llei pel dret a l’habitatge.

Sobre això, i després d’aquesta anàlisi global, el CERMI ha expressat “la seva insatisfacció amb els continguts sobre accessibilitat i amb impacte en els drets de les persones amb discapacitat que incorpora la Llei pel dret a l’habitatge” i ha denunciat “l’oblit de les persones amb discapacitat i majors per part del legislador”.

PUBLICITAT

El CERMI ha alertat al seu informe que “s’ha fet cas omís a la reivindicació essencial del sector de la discapacitat de reformar la Llei de Propietat Horitzontal per garantir l’accessibilitat universal en els elements comuns dels immobles sotmesos al règim de propietat horitzontal”. De manera que, el CERMI ha confessat la seva “decepció i frustració” per quant la normativa ha ignorat aquesta demanda bàsica.

“El 70% dels immobles d’Espanya de propietat horitzontal són inaccessibles” ha assenyalat el CERMI, el que suposa que 100 mil persones amb discapacitat i grans, amb problemes de mobilitat, a Espanya, segueixin “estant preses als seus habitatges”.

“La manca de la consideració cap a l’accessibilitat fa que el dret a un habitatge digne i adequada que proclama la Constitució es dissolgui i quedi buit, sentint-nos com moviment social burlat” diu l’informe.

PUBLICITAT

De manera que, en no haver assumit aquestes peticions “justes i urgents”, el CERMI ha valorat de manera negativa i molt crítica la Llei 12/2023, de 24 de maig, pel dret a l’habitatge.

“El CERMI confia que més aviat que tard es pugui resoldre aquesta situació infame, per això quina és imprescindible reformar la Llei de Propietat Horitzontal, de manera que estableixi com a obligatòries i amb càrrec a la comunitat les obres i actuacions d’accessibilitat allà on visquin persones amb discapacitat i majors de 70 anys” conclou el document.

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content