Dimarts, 30 novembre 2021
IniciEntitatsEl Casal Cívic de Manresa Font dels Capellans organitza les primeres Olimpíades...

El Casal Cívic de Manresa Font dels Capellans organitza les primeres Olimpíades adaptades

olimpiades adaptades casal civic manresa font les capellades

El Casal Cívic de Manresa Font dels Capellans, dins del seu projecte comunitari en el qual també participen la fundació AMPANS, l’Institut Guillem Catà, la Residència Font dels Capellans i l’Associació de veïns Font dels Capellans, ha organitzat del 8 al 12 d’abril les primeres Olimpíades adaptades per als seus usuaris.

El projecte té com a objectiu principal compartir un espai d’interrelació entre alumnes del cicle d’atenció a la dependència de l’Institut Guillem Catà, persones grans d’AMPANS, persones grans de la Residència de la Font i persones grans de les activitats que organitza l’associació de veïns i el Casal. Aquesta activitat també serveix per enfortir les relacions entre les diferents entitats que ja conviuen al Casal i apropar als diferents col·lectius en una activitat comuna.

diari-discapacitat-300x250e

Les activitats, ideades pels alumnes de l’Institut Guillem Catà i supervisades per l’equip docent, han estat prèviament valorades per l’equip interdisciplinar d’AMPANS, la Residència La Font (educadors socials, fisioterapeutes, entre d’altres) i l’associació de veïns juntament amb el Casal, per tal d’assegurar que tots els participants poguessin realitzar les activitats. Setmanalment, els equips s’han estat trobant per fer els entrenaments i preparar-se, ja que han estat prèviament dissenyats perquè quedin compensats segons les capacitats dels participants.

Els Casals Cívics de la Generalitat de Catalunya són espais públics de participació i convivència oberts a tothom, amb la missió principal de vertebrar la comunitat per afavorir la cohesió social, l’equitat, l’arrelament i el sentiment de pertinença al país, i promoure la transmissió de valors cívics i comunitaris que permetin la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i les ciutadanes mitjançant un conjunt de serveis i recursos a l’abast de tota la comunitat.

S’ofereixen diferents activitats al llarg de l’any que es programen trimestralment, com tallers, conferències o exposicions, adreçades a totes les edats i col·lectius, per fomentar les aficions, gaudir de noves relacions, ampliar coneixements i formar part d’un projecte comú. En molts casals existeixen programes específics per al col·lectiu d’infants i joves;  programes que afavoreixen la inclusió social a través de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, i programes que, en col·laboració amb entitats, fomenten el voluntariat de les persones grans mitjançant activitats tecnològiques, culturals i solidàries.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES