El CAP Sagrada Família acollirà l’any vinent el Centre de Salut Mental per a Adults (CSMA) Eixample Dreta

Les obres d’adaptació acabaran el quart trimestre del 2020

CAP Sagrada Familia Centre Salut Mental Eixample Dreta
El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, visitant el Centre d’Atenció Primària (CAP) Sagrada Família

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Sagrada Família, acollirà el Centre de Salut Mental per a Adults (CSMA) Eixample Dreta, posant de relleu  la importància de la col·laboració i la sinergia entre entitats proveïdores del sistema de salut de Catalunya per avançar en el servei a la ciutadania.

En l’actualitat, el CAP Sagrada Família (Còrsega 643) està gestionat pel Consorci Sanitari Integral (CSI) i el CSMA Eixample Dreta per la Fundació CPB Serveis de Salut Mental. Les tres institucions implicades (CatSalut, CSI i CPB) van signar el passat 19 de setembre un conveni per a la utilització d’espais del CAP Sagrada Família segons el qual el CSMA, actualment situat al Passatge Vilaret 44, passarà a oferir els seus serveis a la 3a planta del CAP, on disposarà de 900 m2. A més, en aquesta mateixa planta es destinaran 300 m2 al servei de pediatria. Es preveu que les obres d’adequació acabin el quart trimestre de 2020, amb un cost aproximat d’un milió d’euros, que formaran part de la infraestructura sanitària retornada al CSI.

BANER_300X250

El trasllat del CSMA, que dona servei a la població dels barris Dreta de l’Eixample, Sagrada Família, Fort Pienc i Camp de l’Arpa del Clot, aportarà més qualitat d’atenció en poder disposar d’espais adequats i sales polivalents millors que les instal·lacions actuals. També permetrà la coordinació de la seva feina amb els professionals d’atenció primària del CAP, potenciant les tasques compartides amb els dispositius comunitaris, i amb el treball social. A més, possibilitarà sinergies compartint recursos i coneixement, i generant activitats en comú, i amb la difusió d’aspectes preventius i de serveis.

Pel que fa a la ciutadania, es millora l’accessibilitat a la seva atenció, ja que en agrupar recursos sanitaris en un mateix espai on coincideixen diferents serveis d’enfocament comunitari es facilita la implementació del model de salut mental i addiccions del Departament de Salut. S’apropa un recurs especialitzat en salut mental a l’entorn de l’atenció primària, integrant l’atenció dels pacients amb trastorns mentals a un centre de referència, i evitant desplaçaments.

D’altra banda, el CatSalut té previst destinar al CAP Sagrada Família 231.000 euros del Pla de millora de l’atenció primària, anunciat el maig de 2019, per a l’adquisició de nous aparells sanitaris, reformes de manteniment i conservació, renovació d’equipaments i reposició d’elements d’estructura per potenciar el confort dels professionals i de la ciutadania.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*