Diumenge, 5 desembre 2021
IniciInclusió SocialEl 80% dels joves que van finalitzar el Programa Singulars d’AMPANS han...

El 80% dels joves que van finalitzar el Programa Singulars d’AMPANS han trobat feina o han tornat als estudis

Desenvolupat conjuntament amb Joviat i el Centre de Formació Pràctica amb el suport de l’Ajuntament de Manresa

programa Singulars AMPANS CFP Joviat a Ajuntament Manresa
Una jove realitzant una pràctica dins el programa Singulars // Foto: AMPANS

El 80% dels joves que han participat a la segona edició del Programa Singulars, presentat per AMPANS, Joviat, Centre de Formació Pràctica (CFP) amb el suport de l’Ajuntament de Manresa ha trobat feina o ha retornat als estudis que havien deixat.

Aquesta és la principal conclusió del balanç que han fet les quatre entitats del Bages participants en aquest programa, que ofereix un itinerari d’orientació i formació a persones d’entre 16 i 29 anys inscrits a Garantia Juvenil.

fiare banca etica crowdfunding

Al programa hi han participat 30 joves dels quals 25 han cursat una formació específica i han obtingut, segons el cas, un certificat de professionalitat o bé un títol de formació a mida. D’entre els joves, 19 han pogut realitzar pràctiques en empreses de la comarca, 17 han aconseguit un contracte laboral -en la majoria dels casos la seva primera feina-, i 7 s’han matriculat de nou a un centre educatiu per completar els estudis.

La suma d’esforços entre aquestes entitats ha permés oferir una orientació personalitzada als joves, amb formacions que van des de sectors tradicionals com l’hoteleria i la restauració fins a la Indústria del 4.0, per millorar l’ocupabilitat i formar a nous professionals amb capacitació suficient per cobrir futures ofertes de treball.

Mitjançant una metodologia pràctica i vivencial s’ha pogut oferir a dos grups de joves, dues formacions professionalitzadores segons els seus perfils: d’una banda un grup de 15 joves han realitzat una formació en Manteniment Industrial 4.0 i un segon grup ha realitzat un certificat de professionalitat en cuina i restauració, amb una formació d’impressió 3D de productes de disseny vinculats a la restauració.

Com a valor afegit, els joves han realitzat dues formacions transversals de “Design Thinking” i “Emprenedoria i Cooperativisme” que els han permès potenciar les seves competències i descobrir-se a si mateixos. A més, han treballat en un projecte de simulació d’una cooperativa, on han tingut l’oportunitat de dissenyar i crear un model de negoci com a pràctica final, amb l’objectiu de potenciar el treball en equip, la iniciativa, la comunicació i l’emprenedoria, entre d’altres competències.

A més, els joves del programa han participat en 20 activitats de voluntariat enfortint així els seus valors personals i la seva participació en la comunitat. Han visitat una desena d’empreses, tant presencials com virtuals, per ampliar la visió del món laboral, el funcionament de les empreses i les competències més valorades a l’hora d’ocupar un lloc de treball.

Donat l’èxit de les primeres dues edicions, AMPANS, Joviat, Centre de Formació Pràctica i l’Ajuntament de Manresa, ja treballen en la reedició del programa per presentar-se junts a la nova convocatòria de Singulars 2021.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES