Dimarts, 20 febrer 2024
IniciDISCAPACITATEl 60% dels espanyols d’entre 15 i 35 anys “no es preocupen...

El 60% dels espanyols d’entre 15 i 35 anys “no es preocupen de la seva salut auditiva”

Segons indica el primer 'Estudi GAES sobre la Salut Auditiva dels Joves a Espanya'

participants programa oyeah listen responsibly salut auditiva
Programa Oyeah Listen Responsibly // Foto: GAES

El 60% dels espanyols d’entre 15 i 35 anys no mostren preocupació per la salut auditiva, segons indica el primer ‘Estudi GAES sobre la Salut Auditiva dels Joves a Espanya’.

A l’estudi van participar el 2023 15.000 estudiants i 600 col·legis i compta amb l’aval de la Societat Espanyola d’Otorinolaringologia (Seorl), segons ha informat aquest dilluns GAES en un comunicat. Així mateix, d’aquest primer estudi es desprèn que set de cada deu joves espanyols amb problemes auditius no acudeixen al metge.

Quan es tracta de la població jove “només un de cada tres espanyols d’aquesta generació visita un professional quan sent molèsties a l’orella”. Aquest comportament posa de manifest que “la salut auditiva és, sovint, un dels aspectes de la nostra cura a què menys importància se li dóna”, va assegurar el director general d’Amplifon Espanya, Lorenzo Fiorani.

En aquest sentit, el programa de conscienciació ha posat èmfasi, a través de xerrades i tallers a les escoles, sobre “la importància de la cura auditiva” i els efectes de “la contaminació acústica”.

El projecte de GAES, denominat Oyeah Listen Responsibly, va néixer per revertir aquesta situació compartint recursos útils amb els instituts i organitzant activitats amenes i educatives.

Gràcies als tallers i les xerrades, “són cada cop més els alumnes” al voltant de tot el país que dediquen un temps a l’aula a “reflexionar sobre quins petits canvis a la seva rutina podrien agrair a llarg termini”, va asseverar la responsable de comunicació de GAES, Ana Zapata.

Ha assegurat estar segura que “haver introduït els hàbits d’escolta responsable d”Oyeah Listen Responsibly’ a les escoles és una cosa que les famílies també hauran agraït”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content