Dilluns, 24 juny 2024
IniciINCLUSIÓ LABORALEl 50% de les persones amb discapacitat sense feina porten almenys dos...

El 50% de les persones amb discapacitat sense feina porten almenys dos anys atrapats en l’atur

La xifra supera en 17 punts la mitja nacional i prova les barreres en l’accés a un treball

persones amb discapacitat en atur
A les persones amb discapacitat els costa més trobar feina // Foto: ADFO

El 50,1% dels aturats amb discapacitat fa dos anys o més que estan a l’atur, mentre que la mitjana de la població general se situa en el 33%. La xifra és elevada en tots dos casos però sobresurt 17 punts per sobre en el cas de les persones amb discapacitat, cosa que reflecteix la seva incidència més gran entre els aturats de llarga durada i la seva dificultat per accedir a una feina.

Així es desprèn de les xifres d’Odismet, l’Observatori sobre Discapacitat i Mercat de Treball a Espanya de la Fundació ONCE i Inserta Ocupació, que recull dades tant del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) com de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Es considera aturats de llarga durada les persones que porten 12 mesos o més en atur. D’aquesta manera, el total d’aturats amb discapacitat a data del 2021 era d’unes 144.000 persones, el 64% de les quals feia almenys un any. La xifra cau al 50,1% si el temps que porten aturades és de dos anys.

En el cas de la població general, el percentatge d’aturats de llarga durada és gairebé del 50% i del 33% entre aquells que fa almenys 24 mesos que no troben un lloc de treball.

Si s’aprofundeix en el col·lectiu d’aturats de llarga durada amb discapacitat, s’observa que el 56% són dones davant del 44% d’homes. Per edat, el 68% tenen més de 45 anys, una situació que discorre en paral·lel amb la de la població general, ja que és a partir d’aquella edat quan les persones aturades troben més dificultats per reenganxar-se al món laboral.

Amb motiu del Dia Internacional del Treballador, que se celebra cada 1 de maig, el coordinador d’Odismet, Luis Enrique Quifez, va explicar a Servimedia que, a priori, es podria pensar que després d’aquesta situació només hi ha la baixa qualificació dels que estan en situació d’atur de llarga durada. Però això no ho justifica tot, perquè segons aquest expert “hi ha un volum important de gent que està formada” i no aconsegueix sortir-ne.

PUBLICITAT

No en va, una mica més de 16.000 persones amb discapacitat que fa més d’un any que estan aturades compten amb estudis universitaris o de formació professional (FP) tant mitjana com superior.

Palanca directa

“Queda clar que, més que la formació, és la discapacitat i l’edat la que influeix en la situació d’aquestes persones”, va aprofundir Quifez, que va apostar per “reduir prejudicis” al teixit empresarial sobre els dos factors. “Entre l’edat i que són persones amb discapacitat, ja que hi ha una suma de prejudicis i estereotips que són palanca directa perquè no puguin anar més enllà”, va reblar.

Al fil, va subratllar que “cal fer entendre que hi ha persones amb discapacitat que poden ocupar molts rols, i no només determinats llocs de treball” perquè, “en la mesura que fem entendre això, les persones amb discapacitat tindran més ventall d’opcions al mercat laboral”.

“Per la via de la comunicació hem de ser capaços de fer entendre les empreses que s’estan equivocant en no tenir en compte el valor que poden aportar aquestes persones i no són capaces de veure les opcions que existeixen”, va emfatitzar el també responsable de Dades de Fundació ONCE i Insereix.

Evolució

Aquest expert, a més, es va mostrar escèptic sobre com evolucionarà aquest problema, ja que, malgrat que l’últim any sobre les quals hi ha dades desagregades per discapacitat es reflecteix una disminució de l’atur de llarga durada tant en persones amb i sense discapacitat, entre el 2013 i el 2021 la bretxa s’ha engrandit.

Això és degut al fet que en aquests vuit anys els aturats de llarga durada van baixar en gairebé un 26%, mentre que van pujar al voltant del 12% entre els que tenen discapacitat. “És veritat que entre el 2020 i el 2021 es va reduir el nombre de desocupats de llarga durada amb discapacitat, però cal veure com evoluciona, perquè pot ser una cosa conjuntural”, va concloure aquest expert.

Preguntat per aquesta qüestió durant un acte organitzat per Servimedia, el director general del SEPE, Gerardo Gutiérrez, va reconèixer el problema existent amb el binomi discapacitat i atur, especialment de llarga durada, i va posar en valor l’augment de fons que l’Executiu porta a cap per afrontar aquest assumpte.

“Calen més recursos”, va prosseguir el responsable del SEPE, per concloure que, “encara que és una cosa òbvia”, amb el pla de recuperació i el desplegament dels fons europeus s’estan “adonant que com més recursos es destinen, més resultats s’aconsegueixen”.

Precisament, una altra de les solucions que identifica el coordinador d’Odismet és seguir apostant per la formació doncs, “encara que no ho solucionarà tot”, el terreny de les noves tecnologies i la intel·ligència artificial és “un nínxol més de feina que hem d’aprofitar al màxim”.

De fet, Inserta Ocupació de Fundació ONCE compta amb programes de capacitació en aquest sentit, amb uns resultats que apunten que gairebé el 100% dels que superen aquesta formació troben feina.

Secció patrocinada per
FECETC color logo

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content