Divendres, 27 gener 2023
Divendres, 27 gener 2023
IniciEntitatsEl 25% dels joves que acaben el programa formatiu per l’ocupació de...

El 25% dels joves que acaben el programa formatiu per l’ocupació de LaFACT Fupar surten amb feina

L’entitat ha entregat els diplomes als 72 joves amb discapacitat intel·lectual que s’han format durant 10 mesos

entrega diplomes formacio lafact fupar
Els joves que han participat a la formació han recollit els seus diplomes // Foto: LaFact Fupar

Un 25% dels 72 joves d’entre 16 i 29 anys que han participat en el darrer programa de formació per l’ocupació realitzat per LaFACT Fupar ha aconseguit un contracte laboral, segons un comunicat de l’entitat. Cal recordar que LaFACT Fupar treballa per aconseguir la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual.

anunci guies d'arrel

Tal com assegura Nora Coral, jove participant del programa, “aquesta formació m’ha permès obtenir les eines i habilitats per crear el meu perfil professional i saber com trobar feina. Ara em sento segura i amb confiança en mi mateixa per començar el meu propi projecte.” I és que l’orientació professional i la creació d’itineraris personalitzats són les primeres passes que des de LaFACT Fupar es duen a terme per aconseguir la incorporació de les persones amb discapacitat intel·lectual en el mercat laboral.

Així, el programa formatiu ofereix formació en diferents sectors com activitats industrials, comerç, neteja d’instal·lacions, mosso de magatzem i reposador, cambrer/a i barra en el sector de l’hostaleria, a més, d’habilitats transversals com tècniques de recerca de feina, treball en equip o ús de dispositius digitals i formació en igualtat de gènere, medi ambient i riscos laborals.

Banner 300x250px EnBucle3

Per a Montserrat Lao, directora de LaFACT Fupar, l’èxit del programa que arriba a la seva tercera edició amb més de 140 persones formades, rau en “l’adaptació curricular de les matèries, els grups de classe reduïts, l’acompanyament psicològic i social individualitzats als futurs professionals, així com l’orientació a les empreses”. A més, és clau també el seguiment i suport continu a la persona que aconsegueix un contracte de treball i a l’empresa contractant.

El model de LaFACT Fupar permet que el 50% de les persones amb discapacitat intel·lectual que realitzen formacions i reben acompanyament a l’ocupabilitat aconsegueixin incorporar-se al mercat de treball entre els 6 mesos i l’any després d’haver finalitzat el seu programa. Per a Maria José Figueras, directora tècnica del centre de formació de LaFACT Fupar, “el projecte permet treballar les competències personals i professionals, sent una oportunitat per aconseguir una primera experiència laboral o el retorn al mercat de treball amb un acompanyament per part de LAFACT Fupar i garantir un procés d’èxit”.

L’any 2021 van ser 269 les persones que van tenir un lloc de feina amb el suport de l’entitat i 224 persones van participar en algun dels cursos de formació per a l’ocupació. A més, es va realitzar un acompanyament directe a les empreses contractants perquè la inserció es realitzés amb èxit.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content