Diumenge, 4 desembre 2022
Diumenge, 4 desembre 2022
IniciTercer Sector SocialEconomia i el Tercer Sector signen un conveni de col·laboració per intercanviar...

Economia i el Tercer Sector signen un conveni de col·laboració per intercanviar informació relativa als fons Next Generation

Perquè les entitats socials puguin absorbir el màxim de recursos europeus i aprofitar els PERTE centrats en l’economia social i de les cures

Signatura conveni economia next generation (1)
Moment de la signatura del conveni de col·laboració // Foto: Taula Tercer Sector

El Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat, la Taula d’entitats del Tercer Sector i la Confederació, Patronal del Tercer Sector Social de Catalunya, han signat un conveni de col·laboració per intercanviar informació relativa als fons Next Generation EU, concretament, els procedents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR). 

anunci guies d'arrel

L’objectiu de l’acord és aconseguir que les entitats del Tercer Sector, potencials beneficiaris d’aquestes subvencions, puguin aprofitar el màxim dels recursos europeus que arribin a Catalunya i, sobretot, treballar conjuntament per aprofitar la posada en marxa dels PERTE centrats en l’economia social i de les cures.

Per fer-ho, es crea una comissió de seguiment que es reunirà trimestralment i on es donarà compte de l’estat d’execució d’aquests fons a Catalunya i de la previsió de futures convocatòries rellevants en matèria de polítiques i economia socials, tant les que tingui previst publicar la Generalitat com les que gestioni l’Estat.

Banner 300x250px EnBucle3

Per la seva banda, la Taula i la Confederació posaran a disposició del Departament les dades relatives als ajuts rebuts per les seves entitats, per tal que la secretaria d’Afers Econòmics i Fons Europeus, organisme responsable de recopilar la informació relativa a les actuacions del programa MRR dels diferents departaments de la Generalitat i coordinar-les, pugui comptabilitzar el total de fons provinents de convocatòries estatals que arriben a Catalunya.

En virtud a aquest acord, el Departament d’Economia oferirà formacions que requereixin les entitats del Tercer Sector en tots els àmbits que calguin per aprofundir en el coneixement i la gestió dels fons provinents del MRR i les assessorarà en els tràmits que siguin necessaris per accedir a les convocatòries.

El conveni signat avui per les tres institucions no genera cap contraprestació econòmica i té una vigència de quatre anys prorrogables quatre més. Els signants de l’acord han estat Jordi Cabrafiga i Macias, secretari general del Departament d’Economia i Hisenda; Francina Alsina i Canudas, presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social; i Elena Fontanet i Casas, presidenta de La Confederació, Patronal del Tercer Sector Social de Catalunya.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content