ECOM projecta una reflexió entorn la mirada de la discapacitat amb ‘Vides Diverses’

 Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

cartell-vides-diverses-ecom
Cartell projecció i xerrades del dia 14 // Foto: ECOM

Entre els dies 5 i 29 d’aquest mes es podrà veure al Centre Cívic Zona Nord de Barcelona l’exposició fotogràfica Vides Diverses, una mostra amb la que el moviment de la discapacitat física ECOM insta, amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, a reflexionar entorn la mirada a la discapacitat i promou l’autodeterminació de les persones amb discapacitat física.

Les 40 fotografies que configuren l’exposició Vides Diverses estan protagonitzades per persones amb discapacitat física i experiència en vida independent que mostren com viuen, es fan properes a l’espectador i evidencien la diversitat d’opcions i projectes de vida possibles.

BANER_300X250

Creada de forma col·lectiva, aquesta proposta cultural d’ECOM és la continuació del projecte impulsat per les persones amb discapacitat física d’ECOM que, des del 2014 i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, volen animar cada dia més persones a creure en les seves capacitats i prendre les regnes de la seva vida i les seves pròpies decisions.

L’exposició Vides Diverses, inaugurada fa un any i amb un recorregut itinerant que es prorrogarà durant el 2017, s’adreça a un públic divers: persones amb discapacitat que no s’han plantejat que poden portar les regnes de la seva vida; l’entorn proper d’aquestes persones (famílies/entitats/professionals); l’administració i la societat en general. Vol contribuir a concebre les persones més enllà de la seva discapacitat, a considerar la diversitat i l’heterogeneïtat com a elements clau per al desenvolupament social i a que les persones amb

discapacitat es vegin a si mateixes amb capacitat de decisió sobre la seva pròpia vida, així com, en l’àmbit de l’atenció, a que la persona sigui agent actiu i part fonamental en la cogestió dels suports que necessita.

Projecció del documental i xerrades

A més de l’exposició fotogràfica, i inclòs dins de lagenda d’activitats de l’Ajuntament de Barcelona per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el 14 de desembre ECOM oferirà a les 18 hores també al Centre Cívic Zona Nord de Barcelona, la projecció del documental Vides i posteriorment celebrarà diverses xerrades que giraran sobre propostes culturals i reflexions sobre la diversitat i les noves mirades vers la discapacitat.

En aquestes xerrades participaran Asendi NB, entitat federada a ECOM; tres persones que exposaran la diversitat que hi ha dins la pròpia diversitat i explicaran alguns aspectes de la seva vida diària amb discapacitat motriu, visual o auditiva. Després intervindrà Francisco Guerrero, membre del Club d’Atletisme Nou Barris, practicant d’esport i vicepresident del Consell Sectorial de Persones amb Discapacitat, que parlarà sobre esport i autonomia.

Finalment, els i les protagonistes del documental Vides Diverses obriran un espai de col·loqui per acabar la jornada.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*