ECOM presenta al Govern una bateria de propostes per abordar les desigualtats territorials en accessibilitat

Es reuneix amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet

ECOM_conseller-Damia-Calvet-desigualtats-territorials-accessibilitat
Un moment de la trobada a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat // Foto: ECOM

Aquest dimecres ECOM va fer arribar al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, diferents propostes sobre la necessitat que hi ha a Catalunya d’abordar les desigualtats territorials en accessibilitat i les especificitats dels entorns rurals.

Ho va fer en el marc d’una trobada, a la que també va assistir el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Galvin, que tenia com a objectiu fer-los arribar de primera mà quines són les principals demandes del col·lectiu d’entitats i persones amb discapacitat física en matèria d’accessibilitat i igualtat d’oportunitats en urbanisme, transport públic i habitatge.

BANER_300X250

Entre les propostes figurava la necessitat d’impulsar una tarifació social integrada del transport públic per a persones amb discapacitat a tots els serveis de transport de Catalunya, que inclogui un passi d’acompanyant a aquelles persones que acreditin la necessitat de tercera persona al seu certificat de discapacitat. ECOM porta des de l’any 2017 treballant conjuntament amb l’Autoritat del Transport Metropolità (AMT) en aquesta possibilitat.

En la llista de demandes d’ECOM en referència al transport públic, figurava una revisió dels plecs de condicions tècniques de les concessions dels serveis de bus interurbà per actualitzar-les amb el marc normatiu vigent d’accessibilitat i els mandats de la Convenció Internacional.

Així mateix, com a mesura pal·liativa temporal, i únicament en els casos de les línies de bus interurbà en les quals la flota encara no estigui adaptada completament (com succeeix a molts indrets de zones rurals), ECOM va tornar a proposar un protocol de demanda del bus accessible que sigui clar i tingui criteris unificats per a tot el territori català.

Pel que fa referència a l’habitatge, ECOM va demanar constituir-se en interlocutor referent de la Generalitat per posar en pràctica les polítiques que permetin garantir a les persones amb discapacitat física el dret a l’habitatge accessible i assequible, més enllà de l’habitatge de compra de protecció oficial.

L’entitat va aprofitar també la reunió per recordar al conseller Calvet la importància de treballar conjuntament per garantir a les persones amb discapacitat física un exercici de drets real a tot el territori català.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*