ECOM i COCEMFE no presenten candidatures al Consell Rector de l’IMPD de Barcelona

Creuen que l’organisme no té prou competències per influir en les polítiques municipals

candidatures impd barcelona
Seu de l’IMPD de Barcelona // Foto: Imatge d’arxiu

Després de molts anys de ser-hi presents, ECOM i COCEMFE, els dos màxims representants de la discapacitat física a Barcelona, han decidit no presentar les seves candidatures a les eleccions de representants de les persones amb diversitat funcional/discapacitat al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de l’Ajuntament de Barcelona.

El motiu que han al·legat les dues entitats és que consideren que aquest organisme no té prou competències per influir transversalment en les polítiques municipals ni garanteix una participació ciutadana real i efectiva, i a la vegada, han demanat que es constitueixi un nou instrument que impulsi l’evolució d’aquest organisme que va ser creat fa 35 anys.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Les entitats han deixat clar però, què no és un problema de l’eficiència tècnica de l’organisme, que qualifiquen d’inqüestionable, sinó de la construcció dels cos polític, que és el que demanen que es reconverteixi per aconseguir que la política municipal evolucioni, al igual que han evolucionat els discursos sobre la discapacitat en la societat, per tal de ser capaç d’impulsar la transversalitat de la discapacitat i la inclusió en totes les estructures polítiques i de participació.

En aquest sentit demanen un instrument que tingui competències i poder de decisió respecte totes les àrees del govern municipal. Proposen un model similar al del Consell de Ciutat, que pot emetre informes i dictàmens quan cal, que té rigor polític en els seus processos electorals, que té un pes validat en la política municipal.

BANER_300X250

ECOM i COCEMFE qualifiquen de màrqueting polític la campanya publicitària realitzada per aquest procés electoral, ja que consideren que donen una imatge irreal de l’lMPD. Consideren que els candidats electes del Consell Rector no es poden considerar representants de les persones amb discapacitat de la ciutat en la seva totalitat, ja que l’Institut només té una part de competències municipals en aquesta matèria i que les decisions que es prenen en el seu si no tenen influència en la resta de l’Ajuntament.

D’altra banda, les dues entitats també estan d’acord en que sotmetre totes les persones i entitats conjuntament per un procés electoral com l’actual posen en joc competències que malmeten les relacions dins del sector i no contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a la ciutat. Per aquest motiu demanen una nova eina de representació que diferenciï entre persones i entitats, com passa al Consell de la Ciutat, de manera que no hi hagi competència entre les diferents formes de participació. De fet, en els seus 35 anys d’existència amb aquest sistema d’eleccions, l’IMPD no ha aconseguit mobilitzar més d’un 3% de les persones registrades a l’Institut.

FECETC_Banner_fira si i millor

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*