18 C
Barcelona
Diumenge, 31maig 2020

ECOM i COCEMFE no presenten candidatures al Consell Rector de l’IMPD de Barcelona

També has de llegir...

Un informe del CERMI recull la vulneració dels drets humans de les persones amb discapacitat a Catalunya

L'informe fa referència a la segona activitat de la Guàrdia Urbana // Foto: Ajuntament de Barcelona El Comitè...

Més facilitats de les persones amb discapacitat per accedir als ajuts per pagar el lloguer

La COVID-19 està afectant també al pagament dels lloguers d'habitatges // Foto: Wikimedia Commons La Generalitat de Catalunya...

COCARMI preocupat perquè es pugui retallar la dotació d’atenció a persones amb discapacitat

Una persona amb discapacitat pujant a un taxi adaptat // Foto: Arxiu El president del Comitè Català de...

El Govern destina més de 9M€ a projectes d’inserció laboral de persones amb discapacitat

Les persones amb discapacitat són un col·lectiu de difícil inserció laboral // Foto: UAB.cat El Departament de Treball,...

candidatures impd barcelona
Seu de l’IMPD de Barcelona // Foto: Imatge d’arxiu

Després de molts anys de ser-hi presents, ECOM i COCEMFE, els dos màxims representants de la discapacitat física a Barcelona, han decidit no presentar les seves candidatures a les eleccions de representants de les persones amb diversitat funcional/discapacitat al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de l’Ajuntament de Barcelona.

El motiu que han al·legat les dues entitats és que consideren que aquest organisme no té prou competències per influir transversalment en les polítiques municipals ni garanteix una participació ciutadana real i efectiva, i a la vegada, han demanat que es constitueixi un nou instrument que impulsi l’evolució d’aquest organisme que va ser creat fa 35 anys.

Les entitats han deixat clar però, què no és un problema de l’eficiència tècnica de l’organisme, que qualifiquen d’inqüestionable, sinó de la construcció dels cos polític, que és el que demanen que es reconverteixi per aconseguir que la política municipal evolucioni, al igual que han evolucionat els discursos sobre la discapacitat en la societat, per tal de ser capaç d’impulsar la transversalitat de la discapacitat i la inclusió en totes les estructures polítiques i de participació.

En aquest sentit demanen un instrument que tingui competències i poder de decisió respecte totes les àrees del govern municipal. Proposen un model similar al del Consell de Ciutat, que pot emetre informes i dictàmens quan cal, que té rigor polític en els seus processos electorals, que té un pes validat en la política municipal.

ECOM i COCEMFE qualifiquen de màrqueting polític la campanya publicitària realitzada per aquest procés electoral, ja que consideren que donen una imatge irreal de l’lMPD. Consideren que els candidats electes del Consell Rector no es poden considerar representants de les persones amb discapacitat de la ciutat en la seva totalitat, ja que l’Institut només té una part de competències municipals en aquesta matèria i que les decisions que es prenen en el seu si no tenen influència en la resta de l’Ajuntament.

D’altra banda, les dues entitats també estan d’acord en que sotmetre totes les persones i entitats conjuntament per un procés electoral com l’actual posen en joc competències que malmeten les relacions dins del sector i no contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a la ciutat. Per aquest motiu demanen una nova eina de representació que diferenciï entre persones i entitats, com passa al Consell de la Ciutat, de manera que no hi hagi competència entre les diferents formes de participació. De fet, en els seus 35 anys d’existència amb aquest sistema d’eleccions, l’IMPD no ha aconseguit mobilitzar més d’un 3% de les persones registrades a l’Institut.

- Advertisement -

Articles relacionats

15 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisement -

Últimes notícies

Residents i professionals de les residències del Grup Alba donen negatiu a les PCR de Covid-19

Personal mèdic realitzant les proves PCR de coronavirus a les llars residències // Foto: GRUP ALBA Tots els...

AMPANS estrena una websèrie per explicar la reobertura del restaurant El Canonge

Els cambres mostren a la websèrie els nous hàbits de seguretat que s'han incorporat // Foto: AMPANS AMPANS...

Les entitats de malalties neuromusculars demanen que no es retallin les subvencions del 0,7% de l’IRPF

Concentració amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Neuromusculars // Foto: Federació ASEM La Federació Espanyola de...

La xarxa de salut mental reclama un desconfinament que garanteixi els suports per a tothom

La xarxa de salut mental reclama una desescalada amb garanties per a tothom // Foto: Salut Mental Catalunya

Tornen els #DirectesFCEDF durant el mes de juny amb Susana Rodríguez, jugadora de pàdel adaptat

El proper dijous 4 de juny a les 19h comença una nova edició dels #DirectesFCEDF, una iniciativa...