Dijous, 18 juliol 2024
IniciDISCAPACITATLa Seu d’Urgell i Andorra la Vella escollides per acollir els Jocs...

La Seu d’Urgell i Andorra la Vella escollides per acollir els Jocs Special Olympics 2018

andorra la vella seu urgell jocs special olympics 2018
D’esquerra a dreta: Enric Blesa, Anna Vives, Marc Pons, Albert Batalla, Sergi Grimau, Àlex Terés, Francesc Martínez de Foix i Marina Gómez // Foto: Special Olympics Catalunya

La candidatura conjunta d’Andorra la Vella-La Seu d’Urgell ha estat oficialment l’escollida per albergar la nova edició dels Jocs Special Olympics, l’esdeveniment esportiu més important per a persones amb discapacitat intel·lectual, que se celebraran del 4 al 7 d’octubre de 2018.

La competició esportiva es repartirà entre les dues ciutats seu dels Jocs i s’estima l’arribada d’unes 2.500 persones, entre esportistes (tant catalans com d’altres comunitats autònomes i de països estrangers) familiars, voluntariat i la societat civil en general.

Aquesta serà la primera vegada que se celebren uns Jocs en terres dels Pirineus. La Seu d’Urgell i Andorra La Vella prenen el relleu a les ciutats de Calella i Barcelona que van acollir els Jocs en el 2014. Els primers Jocs Special Olympics en territori català van ser l’any 1988 a Lleida.

La decisió es va prendre després d’una reunió de treball a l’Ajuntament de La Seu d’Urgell en la que van participar Albert Batalla, l’alcalde de La Seu d’Urgell; Marc Pons, cònsol menor d’Andorra La Vella; Anna Vives, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell; Àlex Terés, president de Special Olympics Andorra; Enric Blesa, director nacional Special Olympics de España; Sergi Grimau, president de Special Olympics Catalunya; Marina Gómez, presidenta de la Federació ACELL i Francesc Martínez de Foix, vicepresident de Special Olympics Catalunya.

- PUBLICITAT -

Els Jocs Special Olympics no són només esport, són també convivència, activitats socials, lleure i sobretot són essencials per aconseguir una major visibilitat de les persones amb discapacitat intel·lectual i tenir una major inclusió a la societat i una millor qualitat de vida del col·lectiu i de les seves famílies.

L’esdeveniment estarà organitzat per Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL, com a principals entitats organitzadores dels Jocs Special Olympics, Special Olympics Andorra com a coorganitzadora i Special Olympics España com a col·laboradora.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Ves al contingut