Diumenge, 19 maig 2024
spot_img
IniciDISCAPACITATDrets Socials inverteix més de 6 milions d’euros en material assistencial per...

Drets Socials inverteix més de 6 milions d’euros en material assistencial per a gent gran i persones amb discapacitat

S’han adquirit més de 5.000 llits, grues i ajuts tècnics nous per renovar productes existents

drets socials compra material assistencial residencies de gent gran i discapacitat
El conseller Campuzano durant la seva visita a la residència de Montblanc // Foto: gencat

El Departament de Drets Socials ha acomplert una inversió significativa de 6,1 milions d’euros en la renovació de material assistencial destinat a persones grans i amb discapacitat. Aquesta inversió, amb un finançament substancial de 4 milions d’euros provinents de fons europeus, ha permès adquirir 5.509 nous llits, grues i ajuts tècnics. Aquesta iniciativa ha estat implementada en diversos centres de la Generalitat a tot Catalunya.

Amb la incorporació d’aquest nou material, s’ha aconseguit retirar 3.887 productes preexistents, dels quals 1.872 es trobaven en condicions adequades i han estat destinats a entitats, fundacions o organismes municipals i comarcals per a la seva reutilització. Ja s’ha registrat un èxit inicial amb la reutilització de 883 d’aquests productes, beneficiant directament a col·lectius necessitats. Es preveu que aquesta mesura tingui un impacte positiu sobre un total de 8.600 persones.

Aquesta acció no només respon a les necessitats assistencials, sinó que també incorpora criteris de compromís social, solidari i mediambiental. D’una banda, busca millorar l’accés a materials assistencials per a aquells que més ho necessiten i, de l’altra, pretén optimitzar l’assignació eficient dels recursos públics. A més, la reutilització del material donat de baixa contribueix a la reducció de residus i fomenta pràctiques sostenibles.

El catàleg de nous materials adquirits inclou 1.006 llits elèctrics assistencials, 200 de metall, 805 llits elèctrics especials per a malalties neurodegeneratives, 60 llits bariàtrics amb matalàs, 1.725 matalassos viscoelàstics, 542 matalassos de prevenció d’úlceres, 176 matalassos viscoelàstics de descàrrega de taló, 138 grues d’elevació, 214 grues bipedestació, 100 lliteres de dutxa hidràulica, 6 lliteres de dutxa elèctrica, 126 cadires de bany, 283 cadires de dutxa i 128 tamborets amb respatller i braços.

Pel que fa a la distribució regional dels nous productes, s’han instal·lat 3.443 a centres de Barcelona, 516 a les Terres de l’Ebre, 444 al Camp de Tarragona, 429 a la Catalunya Central, 305 a Ponent, 295 a les Comarques Gironines, 71 a l’Alt Pirineu i Aran i 6 al Penedès.

En quant als productes ja reaprofitats, 452 han estat destinats a entitats de Barcelona, 103 a Ponent, 93 al Camp de Tarragona, 70 al Penedès, 69 a la Catalunya Central, 54 a les Comarques Gironines, 25 a l’Alt Pirineu i Aran i 17 a les Terres de l’Ebre.

Visita del conseller a la Conca de Barberà

Avui, el conseller de Drets Socials ha dut a terme una intensa jornada a la comarca de la Conca de Barberà, centrant-se en diverses institucions dedicades a millorar la qualitat de vida de diversos col·lectius. La seva visita va incloure la Residència Assistida per a gent gran de la Conca de Barberà, on va poder explorar les instal·lacions i conèixer les necessitats dels residents.

Posteriorment, el conseller Campuzano es va traslladar a Montblanc, on ha estat rebut a l’Ajuntament per l’alcalde Oriol Pallisó i altres membres del consistori. Durant la visita, va tenir l’oportunitat de discutir temes d’interès local amb els responsables municipals i signar el llibre d’honor de la localitat.

La jornada no es va limitar a Montblanc, ja que el conseller tenia també previst visitar Valls. A Valls, va recórrer la Fundació Ginac, dedicada a millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat i/o trastorn mental, la gent gran i altres col·lectius amb dificultats d’inserció laboral. La visita va incloure el Pis d’Inserció Laboral (PIL) de la Fundació i les naus on es traslladaran els serveis d’atenció diürna per a persones amb discapacitat.

Després, el conseller va ser rebut a l’Ajuntament de Valls per l’alcaldessa, Dolors Farré, i altres regidors del consistori. Com a part de la seva participació activa a la vida municipal, Campuzano va signar el llibre d’honor de la ciutat.

La jornada va culminar amb la visita a la Residència Fundació Vilaniu, que celebra 50 anys d’existència. Durant aquest acte commemoratiu, es van homenatjar la resident que porta més anys a la residència, Teresita Sans, i el resident més gran, Francisco Bofarull, amb 99 anys d’edat. A més de participar en aquesta celebració, el conseller Campuzano va mantenir una reunió de treball amb els responsables del centre per conèixer més a fons les seves necessitats i reptes.

Aquesta intensa jornada ha permès al conseller de Drets Socials establir contacte directe amb diferents realitats i necessitats de la Conca de Barberà i altres localitats properes. La seva col·laboració activa amb els agents locals reflecteix un compromís ferm per millorar les condicions de vida dels ciutadans.

Article patrocinat per
logo-departamet-de-drets-socials

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content