Dilluns, 15 abril 2024
spot_img
IniciDEPENDÈNCIADrets Socials impulsa la construcció de 40 residències i centres de dia...

Drets Socials impulsa la construcció de 40 residències i centres de dia amb fons Next Generation 

El Departament destinarà fins 2025 un total de 161.460.000 euros dels Next Generation EU a 273 projectes socials arreu del país

carles campuzano gencat traspàs (IMV)
Carles Campuzano, conseller de Drets Socials // Foto: gencat

El Departament de Drets Socials destinarà fins 2025 una part dels fons Next Generation a la construcció de 36 residències i centres de dia arreu del territori. A més, es destinaran fons a la construcció de 3 residències i centres de dia públics per a gent gran a Terrassa, Sabadell i Barcelona. A la capital catalana s’invertirà també en la construcció d’una unitat de convivència per a 15 persones en un edifici d’habitatges amb serveis per a la gent gran al districte de Gràcia.

D’altra banda, amb aquests fons europeus se subvencionaran la rehabilitació de 81 residències i centres de dia que ja presten servei i es remodelarà prop d’una trentena d’equipaments socials propis del Departament arreu del país. Amb el conveni amb l’Ajuntament de Barcelona, es finançarà també la remodelació d’una residència al Guinardó.

Així, els fons Next Generation suposaran un total de 40 residències i centres de dia nous i la remodelació i millora de 114 equipaments d’atenció social.

El Departament ha incrementat la partida inicial de les línies de subvenció de 144 milions fins arribar a 161,46 milions d’euros per ampliar el nombre d’iniciatives beneficiàries.

El conseller Campuzano ha recordat que “la Generalitat no havia invertit en la construcció de residències des de fa més d’una dècada. Els fons europeus ens permeten revertir aquesta situació i fer 40 residències de cop de la mà del sector social i dels ajuntaments”.

A més, mitjançant les resolucions de les línies de subvenció Next Generation el Govern finançarà: 34 projectes tecnològics innovadors al servei de les cures; 42 projectes tecnològics que contribuiran a millorar i transformar els models de gestió dels serveis socials; 26 projectes pilot d’innovació en serveis socials; la modernització i transformació ecològica de 14 serveis que atenen infants tutelats i la transició energètica de 40 instal·lacions juvenils.

“Amb aquesta inversió històrica volem fer un salt en la transformació de l’atenció social que liderem des de Drets Socials, en la línia fixada per l’agenda europea. Si bé el gruix de la inversió la destinem a construir i reformar espais, també fem una aposta decidida en innovació, digitalització i modernització del sector social”, ha explicat el conseller.

Avançant cap a un nou model d’atenció social

En el marc del programa Next Generation EU i amb una dotació global de prop de 400 M€, el Departament ha distribuït aquests fons europeus en un seguit d’instruments de què disposa la conselleria per actuar arreu del territori. En aquest sentit, es financen projectes propis de Drets Socials i d’altres Departaments, el contracte programa amb els ens locals o les convocatòries de subvencions adreçades als agents que treballen en l’àmbit de les polítiques socials.

A banda de les resolucions de les cinc línies de subvencions, Drets Socials va resoldre a finals de l’any passat la convocatòria adreçada a ens locals per a dur a terme projectes de millora de l’accessibilitat als espais d’atenció ciutadana, tant físics com telemàtics. Concretament, el Departament destinarà, fins el 2024, 3.941.000 euros del Next Generation EU a 86 municipis i 1 consell comarcal que van presentar-hi sol·licitud.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content