Diumenge, 8 desembre 2024
IniciAPUNTSDrets Socials i les entitats municipalistes acorden un nou model de governança...

Drets Socials i les entitats municipalistes acorden un nou model de governança i finançament per garantir els serveis socials

El Departament de Drets Socials i Inclusió, la ACM i la FMC estableixen una comissió per millorar la coordinació entre ajuntaments i el Departament amb l'objectiu de garantir serveis socials més eficients a partir del 2026

Drets Socials i les entitats municipalistes acorden un nou model de governança i finançament per garantir els serveis socials
La consellera Martínez Bravo durant les reunions amb les entitats municipalistes // Foto: Generalitat de Catalunya

El Departament de Drets Socials i Inclusió, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han arribat a un acord per establir un nou model de governança amb l’objectiu de reforçar la col·laboració entre els ajuntaments i el Departament. Això inclou la creació d’una comissió de coordinació, formada per tres representants de cadascuna de les parts, amb la missió d’avaluar l’actual Contracte Programa i preparar la base i el finançament del futur Contracte Programa, que hauria d’entrar en vigor l’any 2026.

Aquesta comissió es reunirà trimestralment o quan alguna de les parts ho sol·liciti. També tindrà la potestat de crear grups de treball per tractar qüestions sectorials específiques que requereixin una atenció més focalitzada.

Aquest acord ha estat possible després de dues trobades de treball que han tingut lloc a la seu del Departament, on la consellera Mònica Martínez Bravo ha liderat les reunions amb la presidenta de l’ACM i alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó i Pla, i amb el president delegat de la FMC i alcalde de Mataró, David Bote Paz. També hi han participat altres membres d’aquestes institucions, així com el secretari general de Drets Socials i Inclusió, Raúl Moreno Montaña, i la secretària d’Afers Socials i Famílies, Carolina Homar Cruz.

En aquestes trobades, la consellera Martínez Bravo ha destacat la importància de crear noves estructures de coordinació i avaluació per tal d’optimitzar l’eficiència del sistema de serveis socials. “Necessitem noves estructures de coordinació i avaluació com aquesta per ser més eficients i simplificar els tràmits. Els municipis són clau per garantir uns serveis públics de qualitat i accessibles per a tothom”, ha afirmat la titular de Drets Socials.

L’acord s’emmarca en el compromís del Departament de Drets Socials i Inclusió de reorganitzar i transformar el sistema de protecció social, alineant-se amb l’objectiu general del Govern d’enfortir i millorar els serveis públics de Catalunya. El món local, que juga un paper fonamental en la prestació dels serveis socials, és considerat essencial en aquest procés de millora, pel que resulta imprescindible crear mecanismes de seguiment i avaluació per garantir una major eficàcia. També és necessari que la cartera de serveis sigui més àgil i flexible, facilitant la innovació i reduint la complexitat administrativa per als usuaris i les administracions locals.

En aquest sentit, Meritxell Budó ha subratllat la necessitat de millorar immediatament el finançament per a les polítiques adreçades a les persones més vulnerables. David Bote, per la seva banda, ha expressat la seva confiança en què el Govern escoltarà les peticions dels ajuntaments pel que fa al millor finançament i a la modernització dels serveis socials, tot remarcant la voluntat de col·laborar amb les administracions locals.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES