Dijous, 7 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciGENT GRANDrets Socials finança 330 places noves d’atenció diürna per a gent gran...

Drets Socials finança 330 places noves d’atenció diürna per a gent gran en 24 municipis del territori

159 places a la demarcació de Barcelona, 75 a Lleida, 60 a les comarques gironines, 16 a Tarragona i 20 a Terres de l’Ebre

campanya 25N diba
places noves atenció diürna
El conseller Carles Campuzano atenent als mitjans a Cubelles // Foto: gencat

El Departament de Drets Socials ha previst finançar 330 places noves en Serveis d’atenció integral en l’àmbit rural (SAIAR). Es tracta d’equipaments per a gent gran que disposen d’espais diferenciats per oferir els serveis assimilables als d’un centre de dia i altres zones complementàries per tallers i serveis amb caràcter ambulatori i a domicili, en funció de les necessitats dels usuaris i les seves famílies.

Aquests serveis atenen persones majors de 65 anys que viuen en l’àmbit rural. S’ubiquen principalment en comarques amb baixa densitat demogràfica, una taxa d’envelliment elevada, un alt percentatge de municipis petits i dispersos i amb dificultats d’obtenir serveis.

cançons que acaben en fade out

Aquesta inversió, que implicarà una despesa addicional anual de 2.224.800 euros per part del Departament, suposarà la posada en marxa de 15 equipaments, de titularitat municipal. Alhora permetrà ampliar el nombre de places públiques de 9 centres que ja presten servei actualment. Aquesta mesura suposarà un increment del 80% del nombre de places de SAIAR que reben finançament de Drets Socials, que passen de 411 a 741.

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha donat a conèixer aquestes dades a Cubelles, on el Departament finançarà 25 places d’aquest servei. El conseller i l’alcaldessa del municipi, Rosa Fonoll Ventura, s’han reunit per formalitzar aquest compromís que implicarà la licitació, per part del consistori, de les obres d’adequació del Centre Social Joan Roig i Piera, que acollirà el servei.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

La previsió de distribució territorial de les noves places és de 159 places a la demarcació de Barcelona, 75 a Lleida, 60 a les comarques gironines, 16 a Tarragona i 20 a Terres de l’Ebre. Com en el cas de Cubelles, la provisió es realitzarà mitjançant convenis interadministratius amb els diferents ajuntaments on s’ubica el SAIAR.

L’activació d’aquestes places respon a la voluntat del Departament d’aplicar un model d’atenció centrada en la persona, que ofereixi una cartera de recursos diversa, capaç d’adaptar-se a les necessitats de cada persona. En aquest sentit, els SAIAR faciliten que la gent gran que viu en determinades zones pugui seguir vivint al seu domicili i alhora tingui cobertes les necessitats d’atenció que requereix.

Font: gencat

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content