Després de l’èxit del primer estudi que l’acord de col·laboració entre l’Institut Mèdic Hospital del Mar de Barcelona (IMIM) i Down Catalunya que es va portar a terme al 2021, aquest mes d’abril, s’inicia un segon estudi de caire multicèntric anomenat GO-DS21, sobre l’alimentació per a persones amb síndrome de Down.
GO-DS21 compta amb la participació de dotze centres de sis països diferents i té com a objectiu la identificació i comprensió dels factors que condueixen a comorbiditats comunes a la síndrome de Down, com ara l’obesitat i la discapacitat intel·lectual. En aquest estudi, es volen determinar els mecanismes genètics, epigenètics i ambientals que contribueixen a un risc més gran de desenvolupar aquestes comorbiditats.
Fruït d’aquest acord, professionals de l’IMIM oferiran una xerrada el proper dia 7 d’abril a les 18h, encarada a informar a les famílies amb fills amb síndrome de Down de pautes, consells i respondre tots els dubtes que puguin tenir per tal de millorar els hàbits alimentaris i de nutrició de les persones amb alteració a la Trisomia 21. Cal inscripció prèvia en aquest enllaç.