Dos estudiants de la UOC posen en marxa un servei de teleassitència domiciliària per a persones grans

SeniorDomo permet detectar caigudes i demanar ajuda als familiars

gent gran servei teleassistència uoc

Dos estudiants de la UOC han posat en marxa SeniorDomo, un servei de teleassistència domiciliària per a gent gran que permet detectar caigudes o demanar ajuda dins i fora de casa i avisar a l’instant els familiars mitjançant una alarma que els arriba al mòbil.

La iniciativa va néixer ara fa 3 anys quan els germans Pedro i Ángel Puertas, enginyer informàtics i amb el pare malalt d’esclerosi lateral amiotròfica (ELA), van començar a pensar una solució perquè pogués envellir a casa.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Així va sortir la idea de SeniorDomo, un servei de teleassistència avançada que protegeix els usuaris els 365 dies l’any, les 24 hores del dia. Requereix quatre elements per a funcionar correctament: un rellotge, un intercomunicador, un clauer i una aplicació per als familiars, que han de tenir al mòbil.

Ángel Puertas explica que la solució SeniorDomo és “molt útil al començament del procés d’envelliment”, si bé reconeix que són pocs els que usen el servei com a precaució. La majoria d’usuaris són persones que han patit alguna caiguda a casa, que han estat operades recentment o que s’han quedat vídues. Puertas explica que a l’estat espanyol cada any es produeixen 300.000 caigudes entre la gent gran, i d’aquestes unes 3.000 provoquen la mort de la persona i altres tenen seqüeles psicològiques o físiques.

BANER_300X250

L’empresa, amb seu a Barcelona, està en contacte amb diversos inversors i empreses de capital de risc per difondre el projecte més enllà de Barcelona i l’àrea metropolitana, on actualment estan molt centrats. La previsió és expandir-se a la resta de Catalunya a partir del 2020.

Actualment, a Espanya hi ha uns 9 milions de persones que tenen 65 anys o més, xifra que representa el 19,3% del total de la població, segons el Padró continuat de l’INE, amb dades de l’1 de gener del 2019. Espanya és avui dia el quart país amb una esperança de vida més alta (83 anys),

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*