Dolors Bassa visita un pis de Down Lleida compartit per joves amb diverses capacitats

La consellera intercanvia opinions i s’interessa per la vida independent

dolors-bassa-visita-habitatge-capacitats-diverses-down-lleida
La consellera va intercanviar opinions amb els ocupants del pis // Foto: Down Lleida

La consellera del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, acompanyada pel director territorial del mateix departament a Lleida, Joan Santacana, van visitar ahir la tarda un dels habitatges de l’associació Down Lleida on hi conviuen joves amb capacitats diverses.

Durant la visita, que va ser guiada per diversos membres de la junta directiva de l’entitat, la consellera va intercanviar opinions i vivències relacionades amb la vida independent amb els joves. Bassa es va interessar per conèixer les experiències de cadascun dels joves en relació al seu procés d’emancipació i els va encoratjar a seguir lluitant per a fer realitat els seus projectes de vida.

banner_dental

Els habitatges de Down Lleida formen part d’un projecte més ampli denominat “Projecte Desperta’t”, que busca promoure un major nivell d’autonomia per a les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals, tot ajudant-los a decidir sobre la seva vida. Actualment, formen part d’aquest projecte 3 joves amb discapacitat intel·lectual en període de formació i 9 joves amb discapacitat que ja viuen en tres habitatges compartits. Tot aquest procés es realitza també amb l’acompanyament de 7 voluntaris i dels tècnics de l’entitat. Un cop els joves finalitzen la seva estada als habitatges compartits, han de decidir quin camí seguir, i dos dels joves de l’entitat ja es troben vivint de forma autònoma des de fa 2 anys.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*