Diumenge, 4 desembre 2022
Diumenge, 4 desembre 2022
IniciDestacadesDolors Bassa: “Una de les prioritats de la conselleria serà recuperar la...

Dolors Bassa: “Una de les prioritats de la conselleria serà recuperar la RMI”

dolors bassa al parlament
Compareixença de la consellera Bassa a la Comissió de Treball // Foto: Imatge cedida per gencat

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va comparèixer el passat 24 de febrer a la Comissió de Treball del Parlament de Catalunya per donar a conèixer els principis i les línies estratègiques que regiran durant aquesta legislatura la conselleria que encapçala. Escoltar, diàleg i col·laboració seran els tres eixos que marcaran la seva gestió.

La consellera va obrir la seva intervenció abordant la reestructuració del Departament. En aquest sentit, va destacar que la fusió de dues grans àrees, l’antic Departament d’Ocupació i el de Benestar Social i Família, “respon a una raó molt tangible, el treball és la millor política social que podem fer en aquests moments”. La consellera es va mostrar convençuda que “la feina digna és la base per una vida plena, que no es pot ser lliure si no es gaudeix de l’autonomia personal que implica, tant la part econòmica com social, el propi treball”. Bassa va afegir que “la transversalitat d’actuacions en les polítiques socials i de treball, perquè en síntesi el treball i les polítiques socials són els principals correctors de desigualtats”.

anunci guies d'arrel

Bassa també va lamentar la duresa de la crisi a Catalunya, que ha comportat “la destrucció de llocs de treball, molt per sobre d’altres territoris, el major increment de l’índex de pobresa, la davallada dels salaris i el deteriorament del poder adquisitiu tant de les persones actives en el mercat de treball com les inactives”. La consellera va apuntar que aquesta situació econòmica i social ha estat també “un dels detonants del clam de la societat catalana que demana eines efectives d’autogovern i sobirania econòmica”.

La titular de Treball va denunciar que davant d’aquest escenari “la manca de competències i recursos per fer-hi front, en no tenir estat propi, no permet generar polítiques d’impuls i recuperació, com seria desitjable”. És per això que va reivindicar “la recuperació dels drets bàsics de la ciutadania, necessitem un contracte social per un nou Estat que es construeixi a partir de les potencialitats del territori, dels agents socials i econòmics, de la dinàmica pròpia, per garantir la qualitat de vida de les persones i el garant de les oportunitats”.

Banner 300x250px EnBucle3

Pel que fa als índex d’ocupació, Bassa va destacar que “en una primera lectura superficial, les dades demostren que estem guanyant la lluita de les xifres de l’atur, però si aprofundim veiem que ens queda molt per a fer. I de cap de les maneres farem una lectura triomfalista com fan alguns altres governs que tiren coets cada vegada que hi ha una diferència en les dades. Cal que la gent trobi feina estable, ja que tenim dades de contractació temporal excessivament altes. També s’ha de treballar perquè els ciutadans no només trobin feina estable, sinó de més qualitat”.

És per això que, en l’àmbit del treball, la consellera ha fixat com a objectius estratègics del Departament millorar l’ocupabilitat de totes les persones, en especial d’aquells col·lectius amb especial dificultat en aquests moments com són els joves, les persones desocupades de llarga durada i els majors de 45 anys.

Dolors Bassa també va avançar que aquest 2016, a càrrec dels pressupostos addicionals de la Conferència Sectorial d’Ocupació, “es durà a terme un programa d’atenció personalitzada a les persones demandants de feina que són aturades de llarga durada i tenen entre 30 i 55 anys. Un programa que es fonamenta en els serveis d’orientació i comptarà amb l’acompanyament individualitzat de les persones que tindran assignats els demandants d’ocupació, personal tècnic especialitzat i que faran de tutors al llarg de l’itinerari pactat”.

Recuperar la RMI, un dels objectius de la conselleria

La consellera va assenyalar que “un dels objectius principals de la conselleria és recuperar la RMI com a dret subjectiu per evitar la cronificació de la situació de vulnerabilitat i de pobresa i que alhora prioritzi la inclusió social a través del treball”.

En aquest sentit, la consellera va recordar que el pla de xoc social fa una previsió pressupostària de 70 milions d’euros addicionals al pressupost executat de la RMI durant el 2015.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content