Dimarts, 19 octubre 2021
IniciInclusió LaboralDincat reclama augmentar les subvencions del SMI fins el 75% per garantir...

Dincat reclama augmentar les subvencions del SMI fins el 75% per garantir el llocs de feina als Centres Especials de Treball

La federació celebra l’increment del SMI però exigeix que arribi acompanyat de les mesures i suports necessaris

el smi ha de protegir els centres especials de treball
Persones usuàries del Centre Especial de Treball de Prodis // Foto: Dincat

Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, celebra el nou augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI), considerant-lo una bona notícia, però insisteix en la necessitat d’acompanyar aquest increment de les mesures i els suports necessaris per garantir el dret al treball de les persones amb especials dificultats, sobretot tenint en compte la difícil situació que estan travessant els centres especials de treball (CET).

Després de l’infrafinançament públic que aquests centres portaven arrossegant des de fa més d’una dècada, els CET han vist agreujada la seva situació econòmica arran de la crisi de la Covid-19, un fet que els ha posat en una situació límit.

Per aquest motiu, Dincat reclama que l’augment del SMI vingui acompanyat d’un increment de la subvenció del mateix, ja que si no tornarà a suposar una nova amenaça per a la sostenibilitat i competitivitat dels CET i, en conseqüència, posarà en perill milers de llocs de feina de persones amb discapacitat intel·lectual. En concret, Dincat reclama augmentar les subvencions del Salari Mínim Interprofessional fins el 75% -actualment en un 55%- segons les dificultats d’inserció laboral, per l’ocupabilitat de les persones amb especials dificultats.

Paral·lelament, el sector reclama a l’Administració un pla de xoc urgent que pal·liï els efectes de la pandèmia, posi fi a l’infrafinançament crònic del sector social, aposti de manera ferma per les entitats d’iniciativa social, i posi punt i final al dèficit estructural que pateix el col·lectiu des de fa anys.

Secció patrocinada per:

FECETC color logo

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES