Dincat publica una nova guia sobre sexualitat i les persones amb discapacitat

Pretén ser una eina d’autoconeixement sobre la pròpia sexualitat

guia sexualitat persones discapacitat dincat
La guia no només va destinada a persones amb discapacitat // Foto: Dincat

Dincat ha publicat recentment la guia ‘La Salud Sexual. Claves para disfrutar de unos hábitos sexuales sanos y placenteros’ que pretén ser una eina per a l’autoconeixement i l’aprofundiment sobre la pròpia sexualitat i les diverses formes d’expressió en clau positiva i saludable.

Aquesta guia resulta innovadora pel contingut en sí, ja que tradicionalment s’ha posat o es posa el focus en la qüestió de riscos i/o problemes associats a la sexualitat i perquè és molt planera i visual, adaptada a lectura fàcil.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Cal remarcar, que la guia no va només dirigida a les persones amb discapacitat, sinó a totes les persones i professionals que tinguin interès en conèixer i millorar els coneixements en sexualitat.

La guia s’estructura en diversos blocs que ofereixen informació sobre la sexualitat des d’una perspectiva integradora: la salut, els drets, el cos, el plaer, la relació amb els altres, les emocions… des de la perspectiva de la prevenció de riscos i de la promoció del gaudi i del benestar personal.

BANER_300X250

Es plantegen diversos suports o recursos que poden ser d’interès: professionals del sexe, productes per adults, xarxes socials, com detectar disfuncions sexuals o abusos, entre altres.

Dincat Federació agrupa 300 entitats socials i representa els drets de més de 30.000 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a Catalunya. La Federació compta amb un Consell de Participació de les persones amb discapacitat i dóna suport a l’Observatori dels Drets, un grup de persones que treballa, des de l’autogestió i el foment de la participació en la vida associativa i comunitària.

Font: Dincat

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*