Dincat aplaudeix la creació d’itineraris formatius específics per a discapacitats intel·lectuals

Ensenyament posa en marxa una prova pilot

logo dincat
Logo Dincat Plena Inclusió // Foto: Dincat

La Federació Catalana de la Discapacitat Intel·lectual ha valorat molt positivament l’anunci del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de posar en marxa un pla pilot que millori l’oferta de formació professional dels joves amb discapacitat intel·lectual, que actualment no tenen opcions de formar-se de forma continuada perquè l’oferta es concentra només entre els 16 i els 21 anys.

La prova pilot dels anomenats Itineraris Formatius Específics (IFE) té una durada de 4 anys i s’adreça a alumnes amb discapacitat intel·lectual, entre els 16 i els 21 anys, que no han pogut obtenir el títol de graduat d’ESO i que tampoc es poden acollir a la formació professional ordinària. El nou projecte s’aplicarà de manera experimental en 8 centres educatius ordinaris i d’educació especial públics i la previsió d’oferta màxima és de 100 places. Les persones interessades es poden matricular durant aquest mes de setembre i els estudis s’iniciaran la primera quinzena del mes d’octubre. Els continguts d’aquesta formació professional són en 2 àmbits: auxiliar en vendes i atenció al públic i auxiliar en cura d’animals i espais verds.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Tot i ser un primer pas important, Dincat confia en què progressivament augmentaran el nombre de places i continguts formatius que reclama un col·lectiu, que només el nombre de persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament, entre els 16 i els 19 anys, ja és de més de 4.000 persones.

Totes aquestes persones demanen des de fa anys poder formar-se en igualtat de condicions que les persones sense discapacitat, i per tant, tenir les mateixes oportunitats d’accés al món laboral. Un exemple clar d’aquesta discriminació, per exemple, existeix en les formacions del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que no preveuen que hi ha persones amb discapacitat intel·lectual interessades a cursar-los i no n’hi ha d’adaptats.

BANER_300X250

1 Trackback / Pingback

  1. AMPANS impartirà Formació Professional adaptada a partir del proper curs escolar - Di@ri de la Discapacitat

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*