Dilluns, 16 maig 2022
Dilluns, 16 maig 2022
spot_img
IniciInclusió SocialDincat aplaudeix la creació d’itineraris formatius específics per a discapacitats intel·lectuals

Dincat aplaudeix la creació d’itineraris formatius específics per a discapacitats intel·lectuals

logo dincat
Logo Dincat Plena Inclusió // Foto: Dincat

La Federació Catalana de la Discapacitat Intel·lectual ha valorat molt positivament l’anunci del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de posar en marxa un pla pilot que millori l’oferta de formació professional dels joves amb discapacitat intel·lectual, que actualment no tenen opcions de formar-se de forma continuada perquè l’oferta es concentra només entre els 16 i els 21 anys.

La prova pilot dels anomenats Itineraris Formatius Específics (IFE) té una durada de 4 anys i s’adreça a alumnes amb discapacitat intel·lectual, entre els 16 i els 21 anys, que no han pogut obtenir el títol de graduat d’ESO i que tampoc es poden acollir a la formació professional ordinària. El nou projecte s’aplicarà de manera experimental en 8 centres educatius ordinaris i d’educació especial públics i la previsió d’oferta màxima és de 100 places. Les persones interessades es poden matricular durant aquest mes de setembre i els estudis s’iniciaran la primera quinzena del mes d’octubre. Els continguts d’aquesta formació professional són en 2 àmbits: auxiliar en vendes i atenció al públic i auxiliar en cura d’animals i espais verds.

banner newsletter oferta 50%

Tot i ser un primer pas important, Dincat confia en què progressivament augmentaran el nombre de places i continguts formatius que reclama un col·lectiu, que només el nombre de persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament, entre els 16 i els 19 anys, ja és de més de 4.000 persones.

Totes aquestes persones demanen des de fa anys poder formar-se en igualtat de condicions que les persones sense discapacitat, i per tant, tenir les mateixes oportunitats d’accés al món laboral. Un exemple clar d’aquesta discriminació, per exemple, existeix en les formacions del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que no preveuen que hi ha persones amb discapacitat intel·lectual interessades a cursar-los i no n’hi ha d’adaptats.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

8 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content